Miten Hävittää Etanat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4499

  +

  Miten Hävittää Etanat

  Suomalaiset ovat tottuneet elämään luonnon kanssa, mutta kaikki luonnon eläimet eivät ole toivottuja vieraita. Etanat ovat yksi tällainen eläin, joka voi aiheuttaa ongelmia ja vahinkoa kasveille ja puutarhoille. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten hävittää etanat Suomessa.

  1. Käsin poimiminen – Tämä on helppo tapa hävittää etanat, mutta se on aikaa vievää ja vaatii kärsivällisyyttä. Etanat voi kerätä käsin ja heittää ne roskikseen tai laittaa ne kauas tontilta, jotta ne eivät palaa.

  2. Etanasyöjät – Useat eläimet, kuten ankka, sammakko ja siili syövät etanoita. Jos et halua käsitellä etanoita käsin, voit harkita etanasyöjien asuttamista puutarhaan. Tämä on luonnollinen tapa hoitaa etanat.

  3. Kuparisuojat – Kuparista tehdyt suojat voivat estää etanoita kiipeämästä kasvien varsiin. Kun etana tulee kosketuksiin kuparin kanssa, se aiheuttaa sille sähköiskun. Tämä ei vahingoita etanaa, mutta se ei halua palata paikalle uudelleen.

  4. Etanoiden esteet – Voit pitää etanoita poissa puutarhasta asentamalla esteitä, kuten puhdistettua hiekkaa tai kalsiumkarbonaattia. Etanat eivät pysty kulkemaan näiden esteiden yli.

  5. Myrkyt – Myrkyttäminen ei ole suositeltavaa, koska se voi vahingoittaa muita eläimiä ja hyönteisiä. Jos haluat käyttää myrkkyä, käytä vain sellaista, joka on hyväksytty ja tarkoitettu käytettäväksi etanoiden hävittämiseen.

  6. Säännöllinen tarkistus – Paras tapa pitää etanat kurissa on säännöllinen tarkistus puutarhassa ja poistaa ne heti kun niitä löytyy. Tämä vähentää etanoiden määrää alueella ja pitää kasvit suojassa vahingolta.

  Etanoita on erittäin vaikea hävittää kokonaan, mutta nämä vinkit auttavat pitämään määrän kurissa. Paras tapa estää etanoita tulemasta puutarhaan on varmistaa, että kasvit ovat terveitä ja vahvoja. Kaikki vahingoittuneet tai kuolleet kasvit on poistettava mahdollisimman nopeasti, jotta etanat eivät pääse syömään niitä.

  Etanat ovat ärsyttäviä, mutta ne eivät kuitenkaan ole vaarallisia. Etanat voivat aiheuttaa vahinkoa yrityksille, jotka myyvät kasveja, mutta yksityishenkilöiden ei tarvitse huolehtia liikaa etanoiden vaikutuksesta. Kärsivällisyys ja jatkuva tarkkailu ovat kaikki tarvittavat työkalut etanoiden hävittämiseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.