Miten Hävittää Ampiaispesä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #15

  +

  Miten hävittää ampiaispesä

  Ampiaispesät ovat kesän epämiellyttävimpiä asioita, varsinkin jos niitä löytyy omalta pihalta. Joskus pesät voivat olla niin suuria, että ammattilaisen tulee avuksi, mutta usein ampiaispesän hävittäminen onnistuu myös itse.

  Milloin ampiaispesän hävittäminen on tarpeellista

  Ampiaiset eivät yleensä juuri häiritse, jos ne saavat olla rauhassa. On kuitenkin tilanteita, joissa ampiaispesän hävittäminen on tarpeellista. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi, kun pesä on vaarassa sijaita lähellä asuinrakennusta tai leikkipaikkaa, tai jos ampiaiset ovat aggressiivisia ja hyökkäilevät ihmisten kimppuun.

  Miten ampiaispesää ei kannata hävittää

  Ennen kuin siirrytään ampiaispesän hävittämiseen, on syytä mainita, että on olemassa tapoja, joilla ampiaispesää ei kannata hävittää. Yritä välttää ampumista tai polttamista, sillä ne ovat vaarallisia tapoja, jotka voivat aiheuttaa tulipalon tai vaarallisia tilanteita.

  Ampiaispesän hävittäminen:

  1. Pimeä aika

  Paras aika ampiaispesän hävittämiseen on myöhään illalla tai myöhään yöllä, kun ampiaiset ovat vähemmän aktiivisia ja kaikki ovat pesässä. Tämä vähentää riskiä siitä, että ampiaiset hyökkäisivät.

  2. Suojavarusteet

  Kun päätät hävittää ampiaispesän itse, on tärkeää käyttää riittäviä suojavarusteita. Parhaita suojavarusteita ovat haalarit, hihat, suojakäsineet, suojakengät, suojalasit ja kasvomaski. Näin voit suojella itseäsi ampiaisilta.

  3. Kemialliset torjunta-aineet

  Kemialliset torjunta-aineet ovat tehokkain tapa hävittää ampiaispesä. Torjunta-aineiden valinnassa on tärkeää valita oikea aine, joka on tarkoitettu ampiaisten hävittämiseen. Torjunta-aineet voidaan käyttää suihkepullosta tai pullosta, jossa on pitkä kärki, jonka avulla aine on helppo annostella.

  4. Umpipussi

  Toinen tapa hävittää ampiaispesä on käyttämällä tummaa umpipussia. Pussi asetetaan pesän päälle ja sidotaan kireästi kiinni pesää ympäröivällä alueella. Umpipussin sisään jätetään pieni aukko, josta sumutetaan torjunta-ainetta. Tämä tapa voi viedä hieman aikaa, mutta se on tehokas ja turvallinen.

  Yhteenveto

  Ampiaispesän hävittäminen onnistuu usein myös itse, mutta on tärkeää käyttää aina suojavarusteita ja valita oikea torjunta-aine. Paras aika hävittämiselle on myöhään illalla tai yöllä, ja hävittämisen jälkeen on tärkeää välttää ampiaisten hyökkäystä. Jos epäilet, että ampiaispesä on liian suuri tai vahingon vaara on liian suuri, on parempi kutsua ammattilainen apuun.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.