Miten Hautoa Muna

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1325

  +

  Miten hautoa muna

  Esivalmistelut

  Munan hautomiseen tarvitset lämpölampun, lämpömittarin, alustan, kosteusmittarin, kestävän muovilaatikon ja munia. Ennen hautomista varmista, että kaikki tarvittavat välineet ovat valmiina ja hyvässä kunnossa. Alusta ja muovilaatikko tulee olla puhtaita ja kuivia ennen käyttöä.

  Valitse munia,

  Varmista, että valitset munat, jotka ovat terveitä, ehjiä ja sopivat hautomiseen. Jos mahdollista, valitse munat, jotka ovat korkeintaan 5 päivää vanhoja. Tämä varmistaa sen, että munat ovat vielä tuoreita ja niissä on parhaat mahdolliset mahdollisuudet kuoriutua.

  Alkuasetelmat

  Laita lämpölamppu päälle ja säädetään lämpötila n. 37,2 celsiusasteeseen. Tämä on oikea lämpötila muna hautomiselle. Aseta kosteusmittari laatikkoon, jotta voit seurata kosteutta. Optimaalinen kosteus on noin 60-65%.

  Munan asettaminen

  Aseta munat muovilaatikkoon. Muista jättää hieman tilaa munien välille, sillä munien on pystyttävä hengittämään. Aseta lämpömittari laatikkoon varmistaaksesi, että lämpö on oikea.

  Hautomisen aikana

  Tarkista lämpötila ja kosteus päivittäin. Muista myös kääntää munia noin kolme kertaa päivässä. Tämä varmistaa, että kaikki munan osat saavat tarpeeksi lämpöä ja kosteutta.

  Hautomisen kesto

  Munien hautomisaika vaihtelee munan koosta ja lajista riippuen. Kananmunien hautomisaika on noin 21 päivää. Tämän vuoksi ole kärsivällinen ja varmista, että munia hautoessa ei häiritä liikaa.

  Kuoriutuminen

  Kun munat ovat valmiita kuoriutumaan, saatat nähdä pienen halkeaman kuoren pinnalla. Tästä sinun tulisi tietää, että kuoriutuminen on aloitettu. Muista kuitenkin, että kuoriutuminen voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä.

  Yhteenveto

  Munan hautomiseen tarvitaan kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Tärkeimpiä asioita ovat oikea lämpötila, kosteus ja munien kääntäminen säännöllisesti. Kun olet valmis aloittamaan munan hautomisen, varmista että kaikki tarvittavat välineet ovat valmiina ja huolehdi siitä, että munat ovat terveitä ja sopivat hautomiseen. Kun noudatat näitä ohjeita, onnistut hautomisessa ja saatat jopa nähdä munien kuoriutuvan ja tulevan pieneksi elämän ihmeeksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.