Miten Hankkia Opiskelijakortti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5359

  +

  Miten hankkia opiskelijakortti Suomessa

  Opiskelijakortti on tärkeä työkalu opiskelijoiden arjessa. Se toimii todistuksena opiskelijan asemasta ja tarjoaa alennuksia eri palveluihin ja tuotteisiin. Suomessa opiskelijakortin hankkiminen on helppoa ja nopeaa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit hankkia opiskelijakortin Suomessa.

  Mitä on otettava huomioon ennen opiskelijakortin hankkimista

  Ennen opiskelijakortin hankkimista, on hyvä tarkistaa, että täytät opiskelijakortin myöntämiseen vaadittavat kriteerit. Opiskelijakorttia varten sinun on oltava oikeutettu opintotukeen ja opintosuorituksiasi tarkastetaan korttia hakiessa. Opiskelijakortteja myöntävät yleensä oppilaitokset tai opiskelijayhdistykset ja niiden myöntämiskriteerit vaihtelevat hieman.

  Mistä hankkia opiskelijakortti

  Suomessa opiskelijakortteja myöntävät oppilaitokset ja opiskelijayhdistykset. Jos olet opiskelija korkeakoulussa, voit hankkia kortin yleensä kampuksen opiskelijatoimistosta tai opiskelijakortteja myöntävän opiskelijayhdistyksen kautta. Jotkut oppilaitokset ovat sopineet opiskelijakorttien myöntämisestä yhteistyössä eri opiskelijajärjestöjen kanssa. Tarkista siis ensin itsellesi sopiva kortin myöntäjä ja sen myöntämiskäytännöt.

  Jos et ole varma, mistä voit hankkia opiskelijakortin, voit kysyä asiasta oppilaitokseltasi tai opiskelijayhdistykseltäsi. Voit myös tarkistaa kortin myöntäjän verkkosivulta, miten kortin hakuprosessi etenee.

  Miten opiskelijakortin hakeminen tapahtuu

  Opiskelijakorttia hakiessa sinun on yleensä täytettävä hakemuslomake ja toimitettava siihen vaaditut asiakirjat. Vaadittavat asiakirjat vaihtelevat kortin myöntäjästä riippuen, mutta yleensä tarvitset ainakin valokuvan itsestäsi ja opiskelijatodistuksen. Opiskelijatodistuksen voit tilata oppilaitoksesi opiskelijapalveluiden kautta.

  Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat yleensä opiskelijakortin kotiin postitse. Opiskelijakortin myöntäjät veloittavat kortista yleensä pienen summan, joka kattaa kortin valmistus- ja postituskulut.

  Mitä etuja opiskelijakortti tarjoaa

  Opiskelijakortin etuihin kuuluvat alennukset moniin eri palveluihin ja tuotteisiin. Voit saada alennuksia esimerkiksi linja- ja kaukoliikenteen matkoista, museolipuista, ravintoloista, vaatekaupoista ja elokuvista. Opiskelijakortti on erinomainen työkalu rahan säästämiseen opiskelijan arjessa.

  Yhteenveto

  Opiskelijakortti on tärkeä työkalu opiskelijan arjessa ja sen hankkiminen Suomessa on helppoa ja nopeaa. Muutama huomioitava asia, ennen kortin hankkimista on tärkeä tarkistaa, että täytät myöntämiskriteerit ja että sinulla on vaaditut asiakirjat. Kortin hankkiminen tapahtuu yleensä oppilaitoksen opiskelijapalveluiden tai opiskelijajärjestön kautta. Opiskelijakortti tarjoaa alennuksia moniin palveluihin ja tuotteisiin, ja on erinomainen työkalu opiskelijan talouden hallintaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.