Miten Hamsteria Hoidetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #155

  +

  Miten Hamsteria Hoidetaan

  Hamsterit ovat suosittuja lemmikkieläimiä monissa Suomessa asuvien perheiden keskuudessa. Ne ovat helppohoitoisia, pieniä ja söpöjä, mutta vaativat silti asianmukaista hoitoa pitääkseen ne terveinä ja onnellisina. Tässä artikkelissa kerromme, miten hamsteria hoidetaan.

  Puurakenteen valinta

  Kun suunnittelet hamsterin hankkimista kotiisi, sinun on ensin hankittava sopiva häkki. Tämä häkki on hamsterin koti, ja sen on oltava sopiva koko häkin koosta, jotta se voi liikkua vapaasti ja nähdäkseen sopivaan määrään luonnonvaloa. Häkin alla tulisi käyttää suojalautaa, jotta maaliläikät eivät tahria lattiaasi.

  Hamsterin häkin tulee olla vähintään 50 cm x 30 cm x 25 cm, mielellään suurempi, koska hamsterit tarvitsevat paljon tilaa ja maaperää. Siinä tulisi olla myös juoksupyörä, jotta hamsteri voi harjoitella ja pitää itsensä virkeänä. Pyörän tulee olla sopiva hamsterin koolle (ei liian suuri tai liian pieni) ja mahdollisuuksien mukaan muovilastallinen. Hamsterin tulee myös olla mahdollisuus kiivetä, siksi lisäasennettavat liukumäet ovat erityisen hyviä hamstereille.

  Ravinto

  Hamsterit syövät monipuolisesti, mutta niiden on tärkeää saada oikea määrä ravintoaineita kasvaakseen ja elääkseen terveinä. Hamstereille on eri ruokavalioita, mutta Israelin hamsterit tarvitsevat erityisesti valkuaisaineita. Tarjoa hiirenluuta tai keitettyä kananmunaa, tai osta valmista-ruokaa lemmikkieläinkaupasta, joka sopii hamsterin ravintovaatimuksiin.

  Hamsterit tarvitsevat myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, kuten porkkanoita, kurkkua, omenaa tai banaaneja. Vesiautomaatti tai vesipullo on tärkeä osa häkkiä. Vesi tulee vaihtaa säännöllisesti.

  Hygienia

  Hamsterin on pidettävä itseään puhtaana, mutta omistajan on autettava heitä pitämään häkin puhtaana. Häkin pohjalle asetetulla kuivalla oljilla tai hamsterin käyttämällä ”pehmeällä laatikolla” on tärkeä osa häkkiä. Kehräämä olki kerätään ja poistetaan säännöllisesti, jotta jäljellä oleva olki pysyy raikkaana ja puhtaana. Hamsterin asuintilojen ja häkin valintaan tulee kiinnittää suurta huomiota, sillä se takaa terveen elämän hamsterille.

  Hamsterin sänky on vaihdettava viikoittain. Häkki tulisi myös pyyhkiä ja puhdistaa konepesun kestävällä pesuliuoksella, joka on heikennetty vedellä. Häkin kuperat alueet voivat olla erityisen haasteellisia, joten käytä harjalta ja esineeltä, kuten vanha hammasharjaa tai puinen lastaa, apua häkin kaikissa kolkissa.

  Lääkkeet

  Hamsteri voi myös tarvita hamsteria hoitavaa erikoislääkäriä. Hoidon tarpeen syy voi olla esimerkiksi stressi tai sairaus. Jos huomaat hamsterin käyttäytymisessä jotain poikkeavaa tai hamsteri ei näytä syövän hyvin, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Hamsterin hoitaminen voi olla innostavaa ja palkitsevaa lemmikin kanssa, mutta vaatii kuitenkin hieman vaivaa ja huolenpitoa. Nämä eläimet toimivat ihanteellisena lemmikkinä, erityisesti perheille, jotka eivät ole koskaan löytäneet sopivaa lemmikkieläintä. Hamsterin koulutus on helppoa ja ne ovat älykkäitä eläimiä, jotka oppivat helposti tyydyttävän aktiivisuuden ja tarpeen kaikenlaiseen leikkiin. Noudattamalla näitä hoitosuosituksia, hamsteri pystyy elämään terveen ja onnellisen elämän.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.