Miten Hammasraudat Poistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3860

  +

  Miten hammasraudat poistetaan?

  Moni hammasraudan käyttäjä pääsee eroon laitteesta ajan myötä, mutta moni miettii, miten hammasraudat poistetaan ja mitä prosessiin kuuluu. Tässä artikkelissa käsitellään hammasraudan poistoa Suomessa asuville ihmisille.

  Hammasraudan poiston prosessi

  Hammasraudan poisto tapahtuu hammaslääkärissä tai ortodontin vastaanotolla. Ennen poistoa hammaslääkäri tarkistaa, että hoidon tulos on tavoitteiden mukainen ja että hampaat ovat terveet. Tämän jälkeen hammasraudat poistamiseen valmistaudutaan.

  Ensin hammaslääkäri irrottaa raudoista kaaret ja sitten hampaista kaikki kiinnityskohdat. Tämä on yleensä kivuton prosessi, joka kestää noin tunnin.

  Kun kiinnityskohdat on irrotettu, hammaslääkäri poistaa hammasraudan sormillaan tai erityisillä työkaluilla. Raudoista poisto ei ole kivulias toimenpide, mutta saattaa tuntua epämukavalta. Hammasraudan poistamisessa ei käytetä puudutusta.

  Mitä tapahtuu hammasraudan poiston jälkeen?

  Kun hammasrauta on poistettu, hampaat puhdistetaan huolellisesti ja hammaskiilteen vaurioita tarkkaillaan. Hampaista otetaan myös valokuvat, jotta hammaslääkäri voi tarkkailla hampaiden kehitystä ja mahdollisia vaurioita.

  Moni hammasraudan käyttäjä tarvitsee radan poiston jälkeen kiinteän tai irrotettavan siirtopenkin. Siirtopenkillä hampaat pysyvät paikallaan ja purenta tasaantuu. Siirtopenkki saattaa olla käytössä kuukausia tai jopa vuosia.

  Yhteenveto

  Hammasraudan poisto on tärkeä osa hammashoitoa. Vaikka hammasraudan poisto ei ole kivulias toimenpide, se voi tuntua epämukavalta. Hammasraudan poiston jälkeen hampaat puhdistetaan huolellisesti ja tarkkaillaan mahdollisia vaurioita. Moni hammasraudan käyttäjä tarvitsee poiston jälkeen siirtopenkin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.