Miten Hammaskivi Poistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2000

  +

  Miten hammaskivi poistetaan

  Hammaskivi on kerrostuma, joka koostuu bakteereista, syljestä ja ruoan jäänteistä. Se muodostuu hampaiden pinnalle ja ienrajoihin ja voi johtaa ientulehdukseen sekä hampaiden reikiintymiseen. Hammaskiven poistaminen on tärkeä osa suunhoitoa ja estää monia hammasongelmia.

  Hammaskiven poistaminen tapahtuu yleensä hammashoitajan vastaanotolla. Menetelmästä riippuen hammashoitaja käyttää joko instrumentteja tai ultraäänikiveä. Ennen käsittelyä hoitaja tarkastelee hampaita ja ikeniä etsiäkseen mahdolliset tulehdukset tai ongelmat.

  Instrumentit ovat käsityökaluja, joita hammashoitaja käyttää hammaskiven irrottamiseen. Tyypillisesti hoitaja käyttää kahta instrumenttia samanaikaisesti, joista toinen on terävä ja toinen on loivempi. Hoitaja asettaa terävän instrumentin hammaskiven reunan alle ja käyttää sitä irrottamaan hammaskiveä. Lopuksi hoitaja viimeistelee käsittelyn loivemmalla instrumentilla.

  Ultraääni on toinen yleinen tapa hammaskiven poistoon. Ultraääni käyttää korkeataajuista värähtelyä, joka lähettää tärinän hammaskiveen, irrottaen sen hampaiden pinnalta. Ultraääni on turvallinen menetelmä, joka ei aiheuta kipua, mutta saattaa tuntua hieman epämiellyttävältä.

  Hammaskiven poisto voi aiheuttaa lievää kipua tai epämukavuutta, mutta yleensä se ei ole kovin kivuliasta. Joissakin tapauksissa hammashoitaja voi käyttää paikallispuudutusta ennen käsittelyä. Koko käsittelyn pituus riippuu hammaskiven määrästä sekä käsittelyn tavasta.

  Hammaskiven poistoa on suositeltavaa tehdä noin kahdesti vuodessa tai tarpeen mukaan. Säännöllinen hammaskiven poisto yhdistettynä päivittäisiin suuhygieniarutiineihin, kuten hampaiden harjaukseen ja hammaslangan käyttöön, pitää hampaasi terveinä ja vähentää hammasongelmien riskiä.

  Kaiken kaikkiaan hammaskiven poistaminen on tärkeä osa suunhoitoa. Säännöllinen hammaskiven poisto ylläpitää hampaiden ja ikenien terveyttä sekä ehkäisee hammasongelmia. Muista käydä hammaslääkärillä säännöllisesti ja pitää huolta suuhygieniastasi, jotta voit nauttia terveistä hampaista ja ikenistä koko elämäsi ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.