Miten Hakea Yhteishaussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5854

  +

  Miten Hakea Yhteishaussa?

  1. Selvitä hakuaikataulu

  Hakuaika yhteishaussa alkaa yleensä tammi-helmikuussa ja hakemuksen voi jättää maaliskuun loppuun mennessä. On tärkeää tarkistaa tarkka hakuaikataulu oman korkeakoulun tai koulutusohjelman verkkosivuilta.

  2. Tutustu koulutustarjontaan

  Selvitä, mitä koulutusohjelmia tai tutkintoja on tarjolla ja minkälaisia pääsyvaatimuksia niihin liittyy. Tee huolellinen suunnitelma siitä, mihin koulutusohjelmiin haluat hakea ja mitä hakemuksessa tulee huomioida.

  3. Täytä hakemus huolellisesti

  Kun olet löytänyt sopivan koulutusohjelman, täytä huolellisesti hakemus ja liitä tarvittavat liitteet, kuten opintosuoritusote ja todistukset. Muista tarkistaa hakemuksesi ennen sen lähettämistä.

  4. Seuraa hakemuksen tilaa

  Kun hakemuksesi on lähetetty, voit seurata sen tilaa korkeakoulun verkkosivuilta. Hakukelpoisuutesi tarkistetaan ja saat tiedon siitä, onko sinut hyväksytty koulutusohjelmaan.

  5. Hyväksymisvaiheessa

  Mikäli tulet hyväksytyksi koulutusohjelmaan, sinulle ilmoitetaan opiskelupaikasta ja sen vastaanottamisesta tulee ilmoittaa määräajassa. Jos et ole hyväksytty ensimmäiseen hakukohteeseesi, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja ja täydennys- tai lisähakua.

  6. Valmistaudu opiskeluun

  Kun olet hyväksytty koulutusohjelmaan, valmistaudu opiskeluun huolellisesti. Lue opinto-oppaat ja kurssikuvaukset ja varaudu tarvittaviin opiskeluvälineisiin, kuten oppikirjoihin.

  Yhteishaku on tärkeä vaihe opiskelijan elämässä, ja se vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista. Muista tarkistaa hakuaikataulu, tutustua koulutustarjontaan ja täyttää hakemus huolellisesti. Seuraa hakemuksen tilaa ja valmistaudu opiskeluun huolella. Onnea hakuprosessiin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.