Miten Hakea Kilometrikorvaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6033

  +
  Miten Hakea Kilometrikorvaus? – Tärkeät Vinkit Suomessa Asuville

  Kilometrikorvaus on työmatkoihin liittyvä korvaus, jota työnantajat voivat maksaa työntekijöille. Korvaus lasketaan perushinnan ja kuljetun matkan mukaan. Suomessa kilpailu työpaikoista on kovaa, ja monet työnantajat tarjoavat kilpailukykyisiä työetuja, joista kilometrikorvaus on yksi. Tässä artikkelissa kerromme tärkeimmät vinkit siitä, miten hakea kilometrikorvausta Suomessa.

  1. Selvitä työpaikkasi käytännöt

  Ennen kuin voit hakea kilometrikorvausta, sinun tulee selvittää, ovatko työnantajasi käytännöt liittyen korvaukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että virallinen käytäntö on määritelty työsopimuksessa tai vastaavassa sopimuksessa. Suurimmalla osalla Suomen työpaikoista on tällainen sopimus, jonka mukaan työmatkakulut korvataan tietyin ehdoin.

  2. Tarkista mitä kulut ovat korvattavia

  Kilometrikorvauksen hakeminen edellyttää myös sitä, että tiedät, mitkä kulut ovat korvattavissa. Tällä tavoin voit olla varma siitä, että lähetät oikeat tiedot ja paperityöt työnantajallesi. Yleensä kilometrikorvaus kattaa bensiinikulut, parkkimaksut, tietullit ja kaikki muut kulut, joita liittyy työmatkasi suorittamiseen.

  3. Pidä tarkkaa ajopäiväkirjaa

  Kilometrikorvauksen hakeminen edellyttää tarkan ajopäiväkirjan pitämistä. On hyvä idea merkitä ylös päivämäärä, ajomatkan pituus, alkamis- ja lopetusaika, yhteensä ajettu matka ja liikkumistapa. Näin voit olla varma siitä, että ilmoitat oikeat tiedot ja laskelmat kilometrikorvauksen hakemisessa.

  4. Tunnista eri korvausmuodot

  Kilometrikorvauksen hakeminen Suomessa voi tapahtua usealla eri tavalla. Yleisin tapa on, että työnantaja maksaa korvauksen suoraan tilillesi. Toinen vaihtoehto on, että voit maksaa työmatkakulut ensin itse, ja sen jälkeen ilmoittaa korvauksen työnantajallesi. Tämä on yleensä ottaen käytännöllisempää matkoilla, joissa tarvitset esimerkiksi taksi- tai bussikyydin.

  5. Lähetä hakemukset ajoissa

  Viimeisenä vinkkinä miten hakea kilometrikorvausta on huolehtia hakemusten lähetyksestä ajoissa. Suurin osa työnantajista vaatii korvaushakemusten lähettämisen tietyssä ajassa työmatkan jälkeen. Tämän vuoksi on tärkeää tietää, milloin hakemus tulee olla lähettää, jotta korvaus ehtii seuraavan palkanmaksun yhteydessä tilillesi.

  Yhteenveto

  Kilometrikorvauksen hakeminen Suomessa voi tuntua monimutkaiselta, mutta noudattamalla muutamaa tärkeää vinkkiä, voit tehdä hakemisesta helpompaa. Selvitä mistä kilometrikorvauksen hakeminen alkaa, mitkä kulut ovat korvattavia, pidä ajopäiväkirjaa, tunnista eri korvausmuodot ja lähetä hakemus ajoissa. Näiden käytännöllisten vinkkien avulla voit olla varma, että ansaitsemasi kilometrikorvaus Suomessa saapuu tilillesi ajoissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.