Miten Haen Täydentävää Toimeentulotukea

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3966

  +
  Miten Haen Täydentävää Toimeentulotukea

  Suomessa on monia ihmisiä, jotka tarvitsevat taloudellista apua selviytyäkseen arjestaan. Täydentävä toimeentulotuki on yksi vaihtoehto, joka auttaa tällaisia ihmisiä. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten täydentävää toimeentulotukea haetaan ja mitä tulee ottaa huomioon, kun sitä haetaan.

  Mikä On Täydentävä Toimeentulotuki?

  Täydentävä toimeentulotuki on sosiaalietuus, jota myönnetään henkilöille, joiden tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin menoihin. Täydentävän toimeentulotuen tarkoitus on turvata ihmisille perustoimeentulo ja auttaa heitä selviytymään arjestaan. Täydentävää toimeentulotukea voi hakea Kela tai kunta.

  Täydentävä Toimeentulotuen Hakeminen

  Täydentävää toimeentulotukea voi hakea joko Kelasta tai kunnan sosiaalitoimistosta. Hakemus on mahdollista tehdä joko paperilla tai verkossa. Verkossa hakemuksen tekeminen on nopeampaa ja vaivattomampaa. Kela ja kunnan sosiaalitoimisto tarjoavat molemmat nettisivuillaan ohjeet, miten hakemus tehdään verkossa.

  Hakemuksessa tulee ilmoittaa kaikki tulot ja menot, jotta hakemus voidaan käsitellä oikein. Tulot voivat sisältää palkkatulot, sosiaalietuudet, eläkkeet ja muut vastaavat tulot. Menot voivat sisältää vuokran, sähkölaskun, ruoka- ja vaatekulut sekä muut välttämättömät menot. Hakemukseen tulee liittää tarvittavat todistukset, kuten tulojen ja menojen selvitykset.

  Hakemuksen käsittelyaika vaihtelee sen mukaan, mistä hakemus tehdään. Kela käsittelee hakemuksen yleensä noin kahdessa viikossa, kun taas kunnan sosiaalitoimistossa käsittelyaika voi olla pidempi. Hakemuksen käsittelyajan keston voi tarkistaa Kela ja kunnan sosiaalitoimisto nettisivuilta.

  Huomioitavaa Hakemusta Tehtäessä

  Hakemusta tehdessä tulee ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. Ensinnäkin, hakijan tulee olla Suomessa vakinaisesti asuva ja hänellä tulee olla tarve täydentävään toimeentulotukeen. Toiseksi, hakijan tulee ilmoittaa kaikki tulonsa ja menonsa, sillä hakemuksen hyväksymisen edellytyksenä on, että tulot ja menot eivät riitä välttämättömiin menoihin. Kolmanneksi, hakemukseen tulee liittää kaikki tarvittavat todistukset ja liitteet, jotta hakemus voidaan käsitellä nopeasti ja oikein.

  Lopuksi

  Täydentävä toimeentulotuki on tärkeä sosiaalietuus monille ihmisille Suomessa. Hakeminen on helppoa ja vaivatonta, kun muistaa ilmoittaa kaikki tarvittavat tiedot ja liitteet. Täydentävän toimeentulotuen saaminen auttaa ihmisiä selviytymään arjessaan ja turvaamaan perustoimeentulonsa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.