Miten Häätää Käärmeet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #845

  +

  Miten Häätää Käärmeet Suomessa

  Käärmeet ovat yleisiä Suomessa, ja vaikkakin suurin osa käärmeistä välttää ihmisen läheisyyttä, voi niitä silti löytyä kotipihoilta ja mökeiltä. Käärmeet ovat tärkeä osa Suomen ekosysteemiä, mutta jos niiden pitäytyminen pois oleskelualueilta on välttämätöntä, on olemassa useita turvallisia ja ympäristöystävällisiä keinoja, joilla käärmeet voi häätää.

  1. Pitämällä pihapiiri siistinä

  Käärmeet etsivät yleensä paikkoja, joissa ne voivat piiloutua. Jos kivien, lautojen ja muiden rakenteiden rakentaminen on rajoitettua tai mahdotonta, on syytä pitää piha-alue puhtaana. Lehdet ja muut roskat tulee siivota pois ja nurmikko kannattaa pitää lyhyenä, jolloin käärmeet hakeutuvat mieluummin muualle.

  2. Pidä karsinassa pöytäliinat ja lempijuomat

  Käärmeet eivät pidä ihmisistä ja ovat erityisen inhoissaan kovista äänistä. Tämän vuoksi kannattaa pitää lempijuomat ja ruoat kannellisissa astioissa ja pöytäliinat suojattuina. Käärmeet yrittävät välttää kotipihaa, jossa on pidetty ihmisistä kovaa ääntä.

  3. Rakenna muuri tai aita

  Koska käärmeiden on helppo kulkea maassa, etenkin pohjoisessa maammeosassa, on käärmeiden torjumiseen yleinen keino rakentaa ympärille muuri tai aita. Tämä on tehokas keino poistaa käärmeet pihapiiristä. Ruohonleikkuualueiden lisäksi myös betonitäytteiset laatikot ja haudat voivat olla käärmeiden suosiossa, mikä on syytä huomioida rakentaessaan.

  4. Älä jätä jäteastiaa auki

  Jätteet houkuttelevat käärmeitä läheiseen pihapiiriin, joten on tärkeää pitää jäteastiat kannellisina ja kiinni. Ilman tätä suojaa on lähes varmaa, että käärmeet etsivät tavan löytää päivän herkut.

  5. Käytä käärmeiden karkotinta

  Viimeinen keino käärmeiden poistamiseen piha-alueelta on käyttää käärmeiden karkotinta. Käärmeiden karkotin on luonnollinen ja ympäristöystävällinen tapa torjua käärmeitä. Tietyissä kasveissa ja yrtteissä on hajuja, joita käärmeet eivät pidä, joten näitä tuotteita käyttämällä on mahdollista pitää käärmeet loitolla.

  Kaikkia edellä mainittuja keinoja käyttämällä voidaan häätää käärmeet turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. On tärkeää muistaa, että käärmeet ovat elintärkeä osa Suomen ekosysteemiä, ja että niiden häätö voi olla tarpeen ainoastaan, jos ne ovat mahdollisesti vaaraksi henkilöille. Suomen luonnossa on tärkeää ottaa huomioon kaikkia eläimiä, joita siihen kuuluu, ja opetella tavoille, jotka voivat auttaa meitä käsittelemään käärmeongelmia ympäristöystävällisellä tavalla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.