Miten Grillataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1155

  +

  Miten Grillataan

  1. Valitse oikea grilli

  Ennen kuin aloitat grillaamisen, varmista, että sinulla on oikeanlainen grilli. Yleisimmät grillityypit ovat kaasu-, hiili- ja sähkögrillit. Hiiligrilli antaa ruokaan autenttisemman maun, kun taas kaasu- ja sähkögrillit ovat helppokäyttöisiä ja nopeita.

  2. Valmistele ruoka oikein

  Ennen grillaamista varmista, että ruoka on oikein valmisteltu. Jos grillataan jäistä lihaa, se tulee sulattaa huoneenlämmössä ensin. Mausta liha halutessasi ja sivele öljyä sen pintaan. Kasvikset voi pilkkoa halutun kokoisiksi paloiksi.

  3. Sytytä grilli oikein

  Grillin syttymistapa riippuu grillin tyypistä. Hiiligrilleissä tulisi käyttää paperia ja sytytyspalaa, kun taas kaasu- ja sähkögrilleissä useimmiten vain säätölaite käännetään päälle. Muista sytyttää grilli turvallisesti noudattamalla valmistajan ohjeita.

  4. Grillaa oikein

  Grillausajat vaihtelevat ruoan koosta ja grillin lämpötilasta riippuen. Lihan ja kalan kääntäminen usein kuivattaa ne liikaa, joten käännä vasta kun toinen puoli on jo kypsä. Vältä pistämästä haarukkaa tai vastaavaa lihaan, sillä se saa aikaan lihanesteiden valumisen ja kuivaa lihan. Käytä sen sijaan grillipihtejä. Kasvisten kypsennysajat ovat yleensä suhteellisen lyhyitä, joten pidä niitä silmällä.

  5. Anna ruoan levätä

  Anna grillatun ruoan levätä hetki esimerkiksi folion alla, jotta lihan nesteet tasaantuvat. Mitä kuumempi liha on, sitä kauemmin sen tulisi levätä.

  6. Huolehdi grillistäsi

  Puhdista grilli heti käytön jälkeen harjalla ja pyyhi öljyllä. Kaasu- ja sähkögrillien puhdistus on yleensä hiiligrilliä helpompaa. Puhdistus on tärkeää, sillä likainen grilli ei lämmitä yhtä tasaisesti eikä ruoan maku ole yhtä hyvä.

  Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että grilliruoastasi tulee maukas ja turvallinen.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.