Miten Granaattiomena Kuoritaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5627

  +

  Miten granaattiomena kuoritaan?

  Granaattiomenan syöminen voi olla haastavaa sen takia, että sen sisällä olevat siemenet ovat pehmeitä ja meheviä, mutta niiden ympärillä oleva kuori on sitkeä ja kitkerä. Monet käyttävätkin granaattiomenan siemeniä esimerkiksi salaatissa tai smoothiessa ja heittävät kuoren pois.

  Jos kuitenkin haluat käyttää koko granaattiomenan hyödyksi, on sen kuoressa olevan antioksidanttipitoisen aineen hyödyt hyvä tietää. Granaattiomenan kuorta on perinteisesti käytetty esimerkiksi teen valmistamiseen tai leivonnassa.

  Seuraavaksi kerromme, miten granaattiomena kuoritaan oikein.

  Valmistelut

  Ennen granaattiomenan kuorimista on hyvä pestä se huolellisesti juoksevan veden alla ja pyyhkiä se kuivaksi.

  Kuorimisessa kannattaa varata aikaa ja käyttää terävää veistä, sillä granaattiomenan kuori on melko tiivis.

  Leikkausvaihe

  Aloita leikkaamalla granaattiomenan kantaosa pois ja leikkaamalla kuoren yläosaan syvä viilto. Viillä siten, että saat irroitettua päällimmäisen kuoriosan.

  Tämän jälkeen ota veitsi käteen ja leikkaa varovasti lovia granaattiomenan pohjalta ylöspäin. Tee lovi aina siemen rivin kohdalle asti.

  Älä leikkaa liian syvälle, sillä muuten voit vahingossa leikata siemeniin.

  Kun olet tehnyt lovet, ota granaattiomenasta kiinni molemmista päistä ja repäise se halki. Varo, että siemenet eivät lentele ympäriinsä.

  Siementen irrottaminen

  Kun granaattiomena on halkaistu, siemenet on helppo irrottaa. Käytä apuna lusikkaa tai sormia ja irrota siemenet varovasti kuoresta. Voit myös lyödä kuorta kevyesti lusikalla, jolloin siemenet irtoavat helpommin.

  Kun kaikki siemenet on irrotettu, voit vielä tarkistaa että mukana ei ole enää kuoren jäämiä.

  Säilytys

  Granaattiomenan siemenet ja kuori säilyvät erillisinä, joten niitä voi säilyttää eri tavoin. Siemenet kannattaa laittaa ilmatiiviiseen astiaan ja säilyttää ne jääkaapissa. Kuorta voi säilyttää kuivassa paikassa esimerkiksi paperipussissa.

  Nyt kun tiedät, miten granaattiomena kuoritaan, voit hyödyntää sen täysin ruoanlaitossa tai leivonnassa. Bon appetit!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.