Miten Gotlantiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #2608

  +
  Miten matkustaa Gotlantiin – vinkkejä Suomessa asuville matkailijoille

  Gotlanti on suosittu matkakohde Ruotsissa ja kesäisin saari täyttyy ulkomaalaisista ja paikallisista matkailijoista. Gotlanti on suuri saari, joka on tunnettu mahtavista maisemistaan, kauniista historiallisista rakennuksistaan, pitkistä hiekkarannoistaan ja hyvästä ruuastaan. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten pääset Gotlantiin Suomesta käsin.

  Lautta Gotlantiin

  Helpoin tapa matkustaa Gotlantiin on lautalla. Gotlannin lautat kulkevat ympäri vuoden ja lähtevät Ruotsin mantereelta, erityisesti Nynäshamnista ja Oskarshamnista. Matka kestää noin 3-5 tuntia, riippuen siitä, mistä lähtöpaikasta lautat lähtevät. Lauttamatkat ovat yleensä mukavia ja rauhallisia, ja voit nauttia upeista merimaisemista matkan aikana.

  Lauttamatkojen hinnat vaihtelevat sesongin ja lähtöpaikan mukaan. Kannattaa tarkistaa eri vaihtoehtoja ja vertailla hintoja ennen matkaa. Useimmissa tapauksissa voit varata liput ennakkoon verkkosivuilta, jolloin saat yleensä parempia hintoja ja voit välttää ruuhkat.

  Lentäminen Gotlantiin

  Jos et halua matkustaa lautalla, voit lentää Gotlantiin. Gotlannin lentokenttä sijaitsee Visbyssä, saaren pääkaupungissa. Flygbussarna -bussiyhtiö kuljettaa matkustajia lentokentältä Visbyn keskustaan noin 10 minuutin välein lähes ympäri vuorokauden. Lentokentän palveluihin kuuluvat muun muassa ravintola, baari, pieni ruokakauppa ja autovuokraamo. Lentomatkalle kannattaa varata aikaa matkatavaraa ja turvatarkastuksia varten.

  Autolla tai moottoripyörällä Gotlantiin

  Gotlantiin pääset myös autolla tai moottoripyörällä. Gotlantiin kulkee kaksi siltaa mantereelta, jotka ovat ilmaisia. Voit myös vuokrata auton Tukholmasta tai Ruotsin mantereelta ja ajaa sillalta Gotlantiin. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat nauttia matkasta läpi Ruotsin maaseudun ja nähdä enemmän.

  Miten liikkua Gotlannissa

  Gotlantia on helppo liikkua, vaikka et olisi vuokrannut autoa. Visbyssä on hyvin toimiva bussiverkosto, ja voit kulkea saaren ympäri helposti bussilla. Voit myös vuokrata polkupyörän tai skootterin ja tutustua saareen omatoimisesti. Gotlannin luonnonmaisemat ovat upeita ja pyöräily tai skootterin ajelu tarjoavat mahdollisuuden ihailla kaiken kauniin vielä paremmin.

  Viimeinen sana

  Gotlanti on upea matkakohde, joka tarjoaa erilaisia matkavaihtoehtoja. Lautta on kätevä tapa matkustaa Gotlantiin, ja lentäminen on hyvä vaihtoehto, jos haluat säästää aikaa. Gotlannissa on helppo liikkua, ja bussit ajavat Visbyn pääkaduilla ja yhdistävät suurimmat kaupungit saarella. Gotlanti on todella loistava ja ainutlaatuinen matkakohde, joten suosittelemme sinulle vierailemaan siellä sitten kun sinulle sopii.

  H2-otsikot:

  – Lautta Gotlantiin
  – Lentäminen Gotlantiin
  – Autolla tai moottoripyörällä Gotlantiin
  – Miten liikkua Gotlannissa
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.