Miten Fossiilisten Polttoaineiden Käyttöä Voidaan Vähentää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3580

  +

  Miten Fossiilisten Polttoaineiden Käyttöä Voidaan Vähentää Suomessa?

  Fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, kaasua ja kivihiiltä, käytetään laajasti Suomessa energian lähteenä. Vaikka nämä polttoaineet ovat helposti saatavilla ja halpoja, niiden käyttö vaikuttaa negatiivisesti ympäristöön, ilmastoon ja ihmisten terveyteen. Siksi meidän tulisi pyrkiä vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja siirtymään kohti kestävämpiä energialähteitä. Seuraavassa on joitakin keinoja, joilla voimme vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä Suomessa.

  1. Sähköistäminen

  Yksi tehokkaista tavoista vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä on sähköistäminen. Sähköautot ovat yhä suositumpia Suomessa, ja niiden käyttö on ympäristöystävällisempää kuin bensiinillä tai dieselillä toimivien autojen käyttö. Lisäksi monet yritykset, kuten linja-autoyhtiöt, ovat siirtymässä sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin.

  Suomen hallitus on myös asettanut tavoitteen, että vuoteen 2030 mennessä kaikissa uusissa autoissa on oltava vähintään 30% uusiutuvaa energiaa. Tämä tarkoittaa, että autoteollisuuden tulisi keskittyä kehittämään ympäristöystävällisempiä autoja ja yhä useamman suomalaisen tulisi harkita sähköautojen hankkimista.

  2. Uusiutuvan energian käyttö

  Toinen tapa vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä on uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinkoenergian ja tuulivoiman, käyttö. Suomessa on paljon potentiaalia uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen, erityisesti tuulivoiman osalta. Suomessa onkin asetettu tavoite, että vuoteen 2020 mennessä uusiutuvien energialähteiden osuus olisi 38% ja vuoteen 2030 mennessä 50%.

  Yksityisten ihmisten ja yritysten tulisi myös harkita aurinkopaneelien asentamista katolle, mikä voisi vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Jos aurinkopaneeleita ei ole mahdollista asentaa omalle katolle, niin osuuskuntien avulla aurinkopaneeleita voi asentaa yhteisille katoille.

  3. Energiatehokkuus

  Kolmas tapa vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä on lisätä energiatehokkuutta. Tämä voidaan toteuttaa parantamalla rakennusten eristystä, käyttämällä energiansäästölamppuja ja sähköä säästäviä kodinkoneita sekä kehittämällä uusia teknologioita energia-alalla.

  Esimerkiksi vanhojen rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa korjaamalla lämmitysjärjestelmät, asentamalla uudet ikkunat sekä lisäämällä eristystä. Lisäksi energiatehokkaan kulutuksen opettaminen tulee olemaan ratkaisevaa.

  4. Joukkoliikenteen ja pyöräilyn edistäminen

  Viimeinen tapa vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä on joukkoliikenteen ja pyöräilyn edistäminen. Tämä voi sisältää tukia joukkoliikenteelle, kuten raitiovaunuille ja metroille, sekä pyöräilyinfrastruktuurin parantamista. Kun julkinen liikenne ja pyöräily ovat helposti saatavilla ja houkuttelevia, ihmiset saatetaan siirtymään pois yksityisautoista.

  Lopuksi, on tärkeää, että kaikki suomalaiset ovat tietoisia siitä, että fossiilisten polttoaineiden käyttö vaikuttaa ympäristöön, ilmastoon ja ihmisten terveyteen. Kun tiedämme, kuinka fossiilisia polttoaineita käytetään ja mitä muita vaihtoehtoja on, voimme tehdä parempia päätöksiä ja vaatia ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.