Miten Flunssa Ja Influenssa Eroavat Toisistaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2486

  +

  Miten Flunssa Ja Influenssa Eroavat Toisistaan?

  Flunssa ja influenssa ovat yleisiä sairauksia, joita ihmiset kohtaavat eri vuoden aikoina. Vaikka nämä kaksi sairautta ovat hyvin samanlaisia, niillä on joitakin eroja.

  Flunssa on virusperäinen sairaus, joka aiheuttaa yleensä vuotavan nenän, yskän, kurkkukivun ja päänsärkyn. Influenssa on myös virustauti, mutta se eroaa flunssasta sen vaikutuksen voimakkuuden ja laajuuden osalta.

  Influenssa voi aiheuttaa vakavaa hengitystieinfektiota, joka voi johtaa keuhkokuumeeseen. Se voi myös vaikuttaa muihin kehon osiin, kuten lihaksiin ja niveleen, joka aiheuttaa kehon ja päänsärkyä.

  Flunssa yleensä kestää noin viikon ja sen oireet vähenevät ajan myötä. Influenssa voi kestää useita viikkoja ja sen oireet voivat olla voimakkaampia kuin flunssan oireet.

  Flunssan leviäminen tapahtuu pisaratartuntana, kun henkilö aivastaa tai yskii lähellä muita ihmisiä. Influenssa voidaan levittää samalla tavalla tai kosketuksen kautta ihmisiin, joilla on sairaus.

  Flunssa on yleensä vähemmän huolestuttava kuin influenssa, koska se voi johtaa vakaviin komplikaatioihin vain harvoin. Influenssan vakavampiin komplikaatioihin voi kuulua keuhkokuume, joka voi olla henkeä uhkaava tila.

  Flunssaa ja influenssaa ei yleensä hoideta lääkkeillä, vaan oireiden hoitamisella. Lääkäri voi kuitenkin määrätä viruslääkkeen influenssalle, joka voi vähentää oireiden kestoa ja vakavuutta.

  Flunssaa ja influenssaa voidaan ehkäistä hygieniatoimenpiteillä, kuten kädetpesulla ja estämällä kosketusta sairastuneiden henkilöiden kanssa.

  Jos sinulla on flunssan tai influenssan oireita, on tärkeää pysyä kotona ja levätä, jotta virusten leviäminen muille ihmisille voidaan estää. On myös tärkeää juoda paljon vettä ja nestemäisiä ruokia, kuten keittoja, jotta välttyisit kuivumiselta.

  Lopuksi, flunssa ja influenssa ovat kaksi yleistä sairautta, joita ihmiset kohtaavat joka vuosi. Vaikka nämä kaksi sairautta ovat hyvin samanlaisia, influenssa voi olla huomattavasti vakavampi. Flunssaa ja influenssaa voidaan kuitenkin ehkäistä ja hoitaa tehokkaasti hygieniatoimenpiteillä ja asianmukaisella hoidolla. Olkaa tietoisia oireistanne ja muistakaa levätä, mitä pääsette korkea kuumeinen ja sairaana.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.