Miten Excelillä Lasketaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3164

  +

  Miten Excelillä lasketaan?

  Excel on yksi maailman käytetyimmistä taulukkolaskentaohjelmista. Sen monipuolisuus ja käytännöllisyys tekee siitä arvokkaan työkalun tilastojen, budjettien, grafiikkojen ja muiden liiketoiminnan kriittisten laskelmien tekemiseen. Monet meistä ovat käyttäneet Exceliä ainakin jossain määrin, mutta onko kaikki Excelin laskentatoiminnot tuttuja? Tässä artikkelissa käymme läpi Excelin peruslaskutoimitukset ja enemmän edistyksellisiä toimintoja.

  Excelin käyttö aloitetaan peruslaskutoimituksista, kuten summan, vähennyksen, kertolaskun ja jakolaskun laskemisella. Näitä toimintoja käytetään yleensä solujen tiedonlisäyksen yhteydessä. Tässä on pari esimerkkiä:

  1. Summan laskeminen: Solujen A1 ja A2 summa ostosten laskuja varten.

  SYTYYRIJÄRVI, € / KGM
  Appelsiini 2,89 €
  Klementiini 1,99 €
  Päärynä 4,99 €
  Omena 3,49 €
  Punainen-omena 3,29 €
  ——- ——-

  Summan laskeminen soluissa A1 ja A2: =SUMMA(A1:A2)

  2. Kertolaskun laskeminen: Kuinka monta kertaa 3 voidaan jakaa viidellä?

  Kertolaskun laskeminen soluissa A1 ja A2: =TULONTEKIJÄ(5,3)

  Ylhäällä olevat yksinkertaiset laskelmat ovat hyviä esimerkkejä peruslaskennasta Excelissä. Monimutkaisempien laskelmien tekeminen on helpompaa, kun opit käyttämään erilaisia ???toimintoja?? Excelissä.

  Excelin toimintoja ovat esimerkiksi:

  1. Lukujen pyöristäminen: Alennusprosentin laskeminen, joka on lopulta pyöristettävä kahden desimaalin tarkkuudella.

  Lukujen pyöristys soluissa A1 ja A2 kahden desimaalin tarkkuuteen: =PYÖRISTYS(Yhteisöprosentti, 2)

  2. Autosum-toiminnon käyttäminen: Sopii erityisesti sarjoja varten, joissa on useita kohtia ja joissa tarvitaan viimeisimmän solun yhteenveto.

  Autosum-toiminnon käyttäminen: Valitse solun viereiselle solulle, paina Autosum-nappia (kehikkoon x-symboli), joka tuottaa vastaavan summan.

  3. Avaintietojen toiminto: Jos käytät tietoja, jotka on järjestettävä tietyllä tavalla, voit käyttää avaintietojen toimintoa lajitellaksesi taulukot käsiteltävään muotoon.

  Avaintietojen laskenta: Valloita solualueesi, aloita Avainlaskenta ja määrittele salasana.

  4. Pivottaulukon toiminto: Pivottaulukko on erityinen raportti, joka yhdistää kaikki tietosi yhdeksi miellyttäväksi kokonaisuudeksi, jonka voit järjestellä haluamallasi tavalla.

  Pivottaulukon käyttö: Valitse tiedostonimikenttä, jonka haluat yhdistää, ja heitä se Pivottaulukkoon. Lisää Sarakeotsikko-ominaisuus ja Avainlaskenta-toiminto ja luo erityinen pivottaulukko, joka kokoaa yhteen kaikki tiedot.

  Excelin monipuolisuus ja käytännöllisyys ovat syy siihen, että se on niin suosittu taulukkolaskentaohjelma. Excelin laskutoiminnot ja toiminnot ovat helposti opittavissa ja niitä voidaan soveltaa mihin tahansa liiketoiminnan laskemiseen, tai tietoja varten, jotka on järjestettävä tietyllä tavalla. Olit sitten aloittelija tai jo kokenut käyttäjä, Excelin käyttäminen on helppoa ja tehokasta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.