Miten Estää Tuntemattomat Numerot

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5097

  +

  Miten estää tuntemattomat numerot?

  Onko sinulle koskaan käynyt niin, että puhelimesi soi tuntemattomasta numerosta? Oletko vastannut puheluun vain huomataksesi, että kyseessä oli myyntipuhelu tai huijauspuhelu?

  Tuntemattomien numeroiden vastaanottaminen voi olla ärsyttävää ja jopa pelottavaa. Onneksi on keinoja estää tuntemattomien numeroiden häirintä.

  1. Estä numero

  Jos olet saanut häirintäpuhelun tai huomaat, että joku soittaa sinulle jatkuvasti tuntemattomasta numerosta, voit estää kyseisen numeron. Tämä onnistuu yleensä helposti puhelimesi asetuksista. Jotkut puhelimet tarjoavat myös mahdollisuuden estää kaikki numerot, jotka eivät ole tallennettu puhelimen yhteystietoihin.

  2. Soita takaisin

  Jos joku soittaa sinulle tuntemattomasta numerosta, voit yrittää soittaa takaisin. Tämä auttaa selvittämään, kuka soittaa ja miksi. Jos kyseessä on tärkeä puhelu, vastaat varmasti seuraavaan kertaan.

  3. Älä jaa tietojasi

  Jos tuntematon henkilö soittaa sinulle ja kysyy henkilökohtaisia tietojasi, älä anna niitä. Älä kerro osoitettasi, sähköpostiosoitettasi tai muita yksityiskohtia. Huijarit saattavat käyttää näitä tietoja hyväkseen ja aiheuttaa sinulle ongelmia.

  4. Käytä puhelimeen soveltuvia sovelluksia

  Nykyisin on olemassa erilaisia sovelluksia, joiden avulla voit estää tuntemattomat numerot. Nämä sovellukset tunnistavat automaattisesti huijauspuhelut tai antavat sinulle mahdollisuuden estää tiettyjä numeroita. Joissakin sovelluksissa voit myös ilmoittaa häirintäpuheluista.

  5. Ole varovainen

  Ole varovainen, kun jaat puhelinnumerosi verkossa. Jos et halua vastaanottaa tuntemattomia puheluita, älä jaa puhelinnumeroasi julkisesti, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Käytä myös harkintaa, kun annat puhelinnumerosi erilaisille palveluille, kuten verkkokaupoille tai ravintoloille.

  6. Ilmoita häirintä

  Jos olet joutunut häirinnän kohteeksi, voit tehdä siitä ilmoituksen. Suomessa on mahdollista ilmoittaa häirinnästä Poliisille. Poliisi tutkii ilmoituksen ja voi ryhtyä toimiin häirinnän lopettamiseksi.

  Tuntemattomien numeroiden vastaanottaminen ei ole mikään uusi ilmiö. Onneksi on kuitenkin olemassa keinoja, joilla voit estää tuntemattomat numerot häiritsemästä sinua. Muista olla varovainen, kun jaat puhelinnumerosi verkossa, ja ilmoita häirinnästä tarvittaessa viranomaisille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.