Miten Estää Auton Ruostuminen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3029

  +

  Miten Estää Auton Ruostuminen

  Auton omistajana on tärkeää huolehtia auton kunnosta, ja yksi tärkeimmistä huoltoa vaativista asioista on ruosteen ehkäisy. Suomessa talvet ovat ankaria ja väistämättä autot joutuvat alttiiksi suolalle ja kosteudelle, mikä edistää ruostumista. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, miten auton ruostuminen voidaan estää.

  Pese autosi säännöllisesti

  Pesemällä auton säännöllisesti voit estää kosteuden ja lian kertymisen auton pinnalle. Talvella auton puhdistamisen tulee olla erityisen huolellista, sillä suola ja hiekka voivat pysyä auton pinnalla pitkään ja edesauttaa ruostumista. Auton peseminen autopesulassa erityisesti talviaikaan voi olla erittäin tehokasta ruosteen ehkäisyssä, sillä autopesulassa auton alusta huuhdellaan huolellisesti pois suolat ja liat.

  Käytä ruostesuoja-aineita

  Ruostesuoja-aineiden käyttö on yksi tehokkaimmista keinoista estää auton ruostuminen. Ruostesuoja-aineita on saatavilla erilaisia, kuten öljypohjaisia, vahan kaltaisia tai erilaisia ruiskutettavia aineita. Aineiden käyttö kannattaa aloittaa jo auton uutena ostamisesta, mutta vanhempiakin autoja voi vielä suojata ruostesuoja-aineilla. Huomaathan, että ruostesuojaus tulee tehdä säännöllisesti, sillä suoja-aineen teho heikkenee ajan myötä.

  Korjaa naarmut ja lommot

  Naarmut ja lommot auton pinnassa voivat olla paikkoja, joissa kosteus kerääntyy ja edesauttaa ruostumista. Siksi vaurioiden korjaaminen kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti. Voit esimerkiksi käyttää auton korjausmaalausta, joka auttaa suojaamaan auton pintaa ja ehkäisemään ruostumista. Huomioi, että korjausmaalaus tulisi tehdä ammattitaitoisesti, jotta lopputulos on kestävä ja tyylikäs.

  Vaihda auton alustan madallettua tai korjattua osia

  Auton alusta on yksi niistä paikoista, jotka ovat alttiita ruostumiselle. Erityisesti alustan madaltaminen tai korjaaminen voi aiheuttaa haavoittuvuuden aluspinnalle. Jos alustan osia joudutaan korjaamaan tai vaihtamaan, suosittelemme, että harkitset uusien osien hankkimista, jotka on valmistettu materiaaleista, jotka ovat kestävämpiä ruostetta vastaan.

  Käytä autosi katoksessa

  Kun autosi säilytykseen on mahdollisuus, kannattaa auton parkkeerauspaikka olla katoksen alla. Näin voit estää autosi altistumisen liialle kosteudelle, saastumiselle ja suolalle. Varsinkin jos autoa ei käytetä useampaan päivään, kannattaa se säilöä katoksen alle, jotta se pysyy mahdollisimman kuivana.

  Johtopäätös

  Auton omistamisessa tärkein asia on huolehtia auton kunnosta, jotta se kestää pitkään ja säilyy turvallisena käyttää. Ruoste on yksi auton kulumisen merkeistä, mutta sen ehkäiseminen on mahdollista. Huolehtimalla autosi säännöllisestä pesemisestä, suojaa autosi ruostesuoja-aineilla, korjauksilla ja asianmukaisella säilytyksellä, voit pidentää autosi käyttöikää. Muista, että pienenkin asian huomioiminen auton hoidossa voi pitkällä tähtäimellä todella säästää rahaa ja vaivaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.