Miten Erottua Työnhaussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5309

  +

  Miten erottua työnhaussa

  Työnhaussa kilpailu on usein kovaa, ja yksi tärkeimmistä asioista on erottautua muista hakijoista. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten voit parhaiten erottua työnhaussa Suomessa.

  1. Panosta työhakemukseen

  Tärkeä ensimmäinen askel erottuaksesi työnhaussa on panostaa työhakemukseen. Käytä aikaa ja energiaa siihen, että hakemuksesi on huolellisesti kirjoitettu ja sisältää tarvittavat tiedot. Anna hakemuksessa selkeästi ja lyhyesti syitä, miksi juuri sinä olet sopiva työnhakija. Voit mainita esim. aiempia työkokemuksia, koulutuksia tai muita taitoja, jotka liittyvät haettavaan työpaikkaan.

  2. Ole aktiivinen somessa

  Nykyään sosiaalinen media on tärkeä kanava sekä työnhaussa että työpaikan etsimisessä. Ole aktiivinen somessa ja verkostoidu alan sisällä. Liity alasi ryhmiin ja jaa omaa osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Panosta varsinkin LinkedIn-profiiliisi, sillä se on tärkeä kanava työnantajille ja rekrytoijille.

  3. Seuraa työpaikkailmoituksia aktiivisesti

  Tärkeä askel työnhaussa on seurata työpaikkailmoituksia aktiivisesti. Jos olet aktiivinen työnhakija, voit saada vinkkejä työpaikoista esim. oman verkostosi kautta. Seuraamalla eri työpaikkailmoituksia pystyt myös kohdentamaan hakemuksesi paremmin.

  4. Tee taustatyö huolella

  Työnhakuun kannattaa panostaa ja tehdä taustatyö huolella. Selvitä tarkkaan työpaikan vaatimukset ja tutki yrityksen toimintaa. On myös tärkeää valmistautua hyvin haastatteluun, jotta voit antaa itsestäsi parhaan mahdollisen kuvan.

  5. Ole oma itsesi

  Viimeinen tärkeä vinkki on olla oma itsesi. Älä yritä esittää jotain, mitä et ole. Ole rehellinen ja kerro, miksi sinä haluat juuri kyseiseen työpaikkaan. Työnantajat arvostavat aitoutta ja rohkeutta, ja haluavat työpaikalleen henkilön, joka sopii työyhteisöön ja sen kulttuuriin.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että työnhaussa erottuminen vaatii aikaa ja panostusta. Työhakemuksen panostaminen, somen aktiivinen käyttö, työpaikkailmoitusten seuraaminen, taustatutkimusten tekeminen sekä oman itsensä löytäminen ovat avaintekijöitä työnhaun onnistumiseen. Muista myös rohkeasti kysyä ja verkostoitua, sillä usein paras paikka tulee vastaan juuri oman verkoston kautta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.