Miten Eroon Turvotuksesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3141

  +

  Miten eroon turvotuksesta?

  Turvotus voi olla äärimmäisen epämukavaa ja jokaiselle tuttua. Se saattaa ilmentyä erityisesti kasvojen, nilkkojen, jalkojen ja käsien turvotuksena.

  Turvotuksen syitä voi olla monia, kuten huono ruokavalio, nestehukka ja liikunnan puute. Lisäksi turvotus voi olla oire vakavammasta sairaudesta, kuten munuaisten, maksan tai sydämen ongelmista.

  Jos turvotus on jatkuvaa tai tuntuu kivuliaalta, on aina hyvä käydä lääkärissä varmistaakseen, ettei kyseessä ole vakava sairaus. Mikäli turvotuksen syy on kuitenkin huono ruokavalio tai elämäntapa, on joitain vinkkejä, joiden avulla turvotuksesta voi päästä eroon.

  1. Juo enemmän vettä

  Nestehukka on yksi yleisimmistä syistä, miksi keho turpoaa. Juomalla tarpeeksi vettä päivittäin, voit vähentää turvotusta ja välttyä nestehukalta. Suositeltava määrä vettä on noin kahdeksan lasillista päivässä.

  2. Vältä suolaa ja lisää kaliumin saantia

  Suolan välttäminen ja kaliumin saannin lisääminen on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota ja voi auttaa vähentämään turvotusta. Suuri suolan saanti voi aiheuttaa nesteen kertymistä kehoon, jolloin turvotus lisääntyy. Kaliumin saanti auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä kehosta. Hyviä kaliumin lähteitä ovat mm. banaanit, avokadot, pinaatti ja perunat.

  3. Söö hitaasti ja huolellisesti

  Hitaasti syominen auttaa kehoa sulattamaan ruuan paremmin ja vähentää turvotusta. Älä laita suurta annosta suuhun kerrallaan vaan syö hitaasti pienissä erissä. Lisäksi pureskele ruoka huolellisesti, sillä huonosti pureskeltu ruoka vaikeuttaa ruuansulatusta ja lisää turvotuksen riskiä.

  4. Käy säännöllisesti liikkumassa

  Liikunnan puute on yksi turvotuksen yleisimmistä syistä. Säännöllinen liikunta edistää verenkiertoa ja auttaa siten poistamaan ylimääräistä nestettä kehosta. Kokeile säännöllisesti lenkkeilyä, pyöräilyä tai uintia.

  5. Vältä alkoholia ja tupakointia

  Alkoholi ja tupakointi ovat molemmat huonoja tavaroita keholle ja voivat aiheuttaa turvotusta. Alkoholi aiheuttaa nesteen kertymistä kehoon, mikä lisää turvotusta. Tupakointi taas vaikuttaa negatiivisesti verenkiertoon, mikä hidastaa nesteen poistumista kehosta.

  Turvotus voi olla ärsyttävää, mutta noudattamalla yllä olevia vinkkejä, voit vähentää turvotuksen riskiä ja näin ollen tuntea olon paljon mukavammaksi ja energisemmäksi. Muista kuitenkin, että jos turvotus on huolestuttavaa tai kroonista, ota yhteyttä lääkäriisi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.