Miten Eroon Pigmenttiläiskistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4610

  +

  Miten eroon pigmenttiläiskistä?

  Pigmenttiläiskät ovat yleisiä ihon ongelmia, jotka vaivaavat monia suomalaisia. Näitä tummempiä kohtia iholla voi esiintyä kasvoilla, käsissä tai muualla kehossa. Pigmenttiläiskien aiheuttajia ovat esimerkiksi liiallinen auringonotto, hormonit ja ikääntyminen. Onneksi pigmenttiläiskistä pääsee eroon eri tavoin.

  1. Käytä aurinkovoidetta
  Pigmenttiläiskien estämiseksi on tärkeää suojautua auringolta. Aurinkovoiteen käyttö vähentää pigmenttiläiskien esiintymistä. Käytä laadukasta aurinkovoidetta, jossa on vähintään suojakerroin 30.

  2. Käytä välttävästi kosmetiikkaa
  Jotkin kosmetiikatuotteet voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa pigmenttiläiskiä. Vältä voimakkaita kemikaaleja, kuten parabeeneja ja väriaineita. Käytä mieluummin luonnollisia tuotteita ja vältä huonoa laatua olevia aurinkovoiteita.

  3. Käytä kotikonsteja
  Kotikonsteilla saat helposti korjattua pigmenttiläiskiä. Sitruunamehu, kurkuma ja ruusunmarjaöljy ovat esimerkkejä aineksista, jotka vähentävät pigmenttimuutoksia iholla. Levitä aineksia suoraan iholle tai sekoita niitä kasvonaamion kanssa.

  4. Käy ammattilaisella
  Joskus kotikonstit eivät riitä korjaamaan pigmenttiläiskiä. Tällöin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Ihotautilääkärit voivat käyttää kemiallisia kuorintoja tai muita hoitomenetelmiä, jotka vähentävät pigmenttimuutoksia. Tärkeää on, että käytät tiedostavaa lääkäriä ja olet tietoinen korjausprosessin riskeistä.

  5. Muista käyttää aurinkolaseja
  Aurinkolasit suojaavat silmiä auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Tämä voi vähentää pigmenttiläiskien muodostumista silmien iholle.

  Yhteenveto
  Pigmenttiläiskien hoidossa on tärkeää suojautua auringolta ja käyttää laadukkaita aurinkosuojatuotteita. Kotikonsteja voi käyttää pigmenttiläiskien korjaamiseen. Ammattilaisen konsultaatio voi olla tarpeen vaikeiden tapausten selkeyttämiseksi. Lopuksi, muista käyttää aurinkolaseja suojaamaan silmiesi ihoa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.