Miten Eroon Hilseestä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #652

  +

  Miten eroon hilseestä?

  Hilse on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja noloutta. Vaikka hilsettä ei voi täysin välttää, on olemassa useita keinoja sen hallintaan ja poistamiseen. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin vinkkejä, joita voit käyttää hilseen häätämiseen.

  Miksi ihmiset saavat hilsettä?

  Hilse syntyy, kun päänahan solut uusiutuvat nopeammin kuin ne kuorivat itseään pois. Tämä johtaa solukerroksen kasvuun, ja kuolleet ihosolut jäävät kiinni hiuksiin. Tämä aiheuttaa usein kuivan ja kutisevan päänahan, joka voi johtaa hilseen muodostumiseen. Monet tekijät voivat aiheuttaa hilseä, kuten stressi, sieni-infektiot, talinerityksen muutokset, hiusten pesu liian vähän tai liian usein, tai tiettyjen hiustuotteiden käyttö.

  Miten välttää hilseen ilmaantuminen?

  Jotkut hilseen muodostumisen aiheuttajat eivät ole täysin vältettävissä, kuten stressi tai hormonaaliset muutokset. Kuitenkin, voit tehdä joitakin asioita, jotta päänahan terveys pysyy hyvänä ja hilseen muodostuminen vähäisempänä. Tärkeintä on pitää päänahka puhtaana ja kosteutettuna. Pesemällä hiukset säännöllisesti ja hieromalla päänahkaa kevyesti, voit poistaa kuolleet iho-solut, mikä estää hilseen muodostumista. Kosteuttavat hoitoaineet ovat myös tärkeitä, sillä ne pitävät päänahan kosteana ja estävät kuivumista.

  Miten päästä eroon hilseestä?

  Jos hilse on jo ilmaantunut, on olemassa joitakin keinoja sen poistamiseen. Ensimmäinen askel on käyttää erityisiä hilse-shampoita. Nämä shampoot sisältävät usein hilsesientä torjuvia ainesosia, kuten ketokonatsolia, seleenisulfidia tai sinkkipyritionia. Käytä tällaisia shampoita säännöllisesti tai tarvittaessa, jotta hilse ja sen aiheuttama kutina häviää.

  Jos hilse ei kuitenkaan häviä käyttämällä hilse-shampoota, suosittelemme hakeutumaan lääkärin hoitoon. Lääkäri voi määrätä erityisiä hoitoja, jotka perustuvat hilseen syyn hoitoon. Näihin hoitoihin voi kuulua esimerkiksi antibiootteja tai kortisonia, jos hilse on aiheutunut tulehduksesta.

  Yhteenveto

  Hilse on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja noloutta. Vaikka hilsetä ei voi ehkäisy täysin välttää, voit tehdä monia asioita päänahan terveyden ylläpitämiseksi ja hilseen muodostumisen vähentämiseksi. Päänahan puhtaanapito ja kosteuttaminen ovat tärkeitä keinoja tämän sairauden ehkäisemiseksi, ja erityisesti hilseshampoota käytetään säännöllisesti, jos hilse on jo ilmaantunut. Jos kuitenkin koet, että hilse ei ole poistunut tai jos se on erityisen vaikeaa, suosittelemme hakeutumaan lääkärin hoitoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.