Miten Eroon Hiiristä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4552

  +

  Miten eroon hiiristä?

  Hiirien läsnäolo asunnossa tai talossa voi olla erittäin epämiellyttävää ja jopa vaarallista terveydelle. Hiiret saattavat levittää sairauksia ja vahingoittaa rakenteita, joten niistä on päästävä eroon mahdollisimman nopeasti. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit torjua hiiriä tehokkaasti.

  1. Sulje mahdolliset tunkeutumisreitit

  Hiiret voivat löytää tiensä asuntoon tai taloon hyvin pienistäkin aukoista ja rakojen kautta. Tarkista siis, että kaikki ikkunanraot, ilmanvaihtoaukot ja rakenteiden liitokset ovat hyvin suljettuja. Käytä tarvittaessa tiivistysainetta tai peitä aukot esimerkiksi metalliverkolla.

  2. Siivoa säännöllisesti

  Hiiret etsivät ruokaa ja suojaa, ja asunnon epäsiisteys houkuttelee niitä entistä enemmän. Pidä siis asunto tai talo siistinä ja vältä ruoan jättämistä avoimille paikoille. Imuroi ja pyyhi pölyt säännöllisesti, jotta mahdolliset ruuanjätteet eivät houkuttele hiiriä.

  3. Käytä loukkuja ja pyydyksiä

  Jos hiiriä on jo ilmestynyt asuntoon tai taloon, paras tapa päästä niistä eroon on käyttää loukkuja ja pyydyksiä. Niitä löytyy kaupoista helposti, ja ne ovat yleensä helppoja käyttää. Sijoita loukut paikkoihin, joissa hiiri on liikkunut ja käytä pyydysloukkua ruoaksi esimerkiksi juustoa tai pähkinöitä.

  4. Käytä hajusteita

  Tietyt hajusteet, kuten minttuöljy ja piparminttuöljy, karkottavat hiiriä. Kastele vanutuppoa tai pumpulipalloa joko minttu- tai piparminttuöljyssä ja sijoita se paikkoihin, joissa hiiret ovat liikkuneet.

  5. Käytä ammattilaisen apua

  Jos hiirien häätäminen käsin tuntuu liian haastavalta, voit aina kääntyä ammattilaisen apuun. Hyönteis- tai tuholaistorjuja pystyy arvioimaan tilanteen ja löytämään tehokkaimman tavan hiirien torjuntaan. Muista kuitenkin, että ammattilaisen käyttö voi olla kallista ja vaatia useamman kerran käyntejä, joten pidä tämä mielessä.

  Yhteenveto

  Hiirien läsnäolo on paitsi epämiellyttävää, myös terveysriski. On tärkeää ehkäistä hiirien pääsy asuntoon tai taloon, siivota ja käyttää erilaisia torjuntakeinoja. Muista käyttää hajusteita, loukkuja ja pyydyksiä, sekä tarvittaessa hakea ammattilaisen apua. Pitämällä kodin siistinä ja tarkkailemalla mahdollisia hiirien käyttämiä tunkeutumisreittejä voidaan kuitenkin estää hiirien asettuminen taloon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.