Miten Eläkeyhtiö Määräytyy

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5918

  +
  Miten Eläkeyhtiö Määräytyy?

  Suomessa on useita eläkeyhtiöitä, joiden tehtävänä on hoitaa työntekijöiden ja yrittäjien eläkekassoja. Eläkeyhtiöiden valinta on tärkeä asia, sillä se vaikuttaa eläkkeen määrään ja saatavuuteen tulevaisuudessa. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten eläkeyhtiö määräytyy ja mitä pitää ottaa huomioon valinnassa.

  Mikä on eläkeyhtiö?

  Eläkeyhtiöt ovat yrityksiä, jotka keräävät työntekijöiden ja yrittäjien eläkemaksuja. Näiden maksujen määrästä riippuen eläkeyhtiöt maksavat tulevaisuudessa eläkettä asiakkailleen. Eläkeyhtiöitä ohjaa Finanssivalvonta, joka valvoo niiden toimintaa ja varmistaa, että ne noudattavat lakisääteisiä velvoitteitaan.

  Miten eläkeyhtiö valitaan?

  Yrittäjät voivat valita eläkeyhtiön vapaasti. Työntekijöiden eläkeyhtiöt sen sijaan määräytyvät sen mukaan, mitä aluetta tai toimialaa työntekijä edustaa. Esimerkiksi kaupan alalla kaikki työntekijät kuuluvat kaupan alan eläkekassaan, kun taas lääkärit kuuluvat lääkäriliiton eläkekassaan.

  Jos työntekijä siirtyy toiselle alalle, hän siirtyy myös uuden alan eläkekassaan. Jos työntekijöitä on useita eri aloilta, hänen eläkevakuutuksensa määräytyy pääasiassa siitä, missä hän työskentelee eniten.

  Mitä pitää ottaa huomioon eläkeyhtiöitä vertailtaessa?

  Eläkeyhtiöiden välillä on eroja. Niiden toimintaa säätelee laki, mutta jokaisella yhtiöllä on omat käytänteensä ja asiakaspalvelunsa. Alla on muutamia asioita, jotka pitää huomioida eläkeyhtiötä valitessa.

  Eläkkeen määrä: Eläkemaksut ovat suurelta osin lakisääteisiä, mutta yhtiöiden kulut vaihtelevat. Esimerkiksi välityspalkkiot ja osaketuotot vaihtelevat eri yhtiöiden välillä. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon eläkkeestä jää lopulta käteen.

  Palvelun laatu: Asiakaspalvelu, verkkopalvelut ja neuvonta ovat tärkeitä asioita eläkeyhtiötä valitessa. Yhtiöiden välillä voi olla eroja esimerkiksi asiakaspalvelun nopeudessa ja avuliaisuudessa.

  Sijoitustoiminta: Eläkeyhtiöt sijoittavat keräämänsä maksut. Yhtiöiden sijoitustoiminta voi vaikuttaa eläkkeen määrään, mutta myös sen turvallisuuteen. Jos yrityksellä menee huonosti, saattavat myös sen asiakkaiden eläkkeet olla vaarassa.

  Kulut: Eläkeyhtiöt veloittavat erilaisia kuluja asiakkailtaan. Näitä voivat olla esimerkiksi hallinnolliset kulut, välityspalkkiot ja sijoituspalvelukulut. Kulut vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon eläkkeestä jää lopulta käteen.

  Yhteenveto

  Eläkeyhtiöiden valinta on tärkeä asia jokaiselle työntekijälle ja yrittäjälle. Vaikka valinta on monille työntekijöille itsestään selvä, kannattaa kuitenkin ottaa aikaa ja huolellisesti vertailla eri yhtiöiden tarjouksia ja palveluita. Valinta voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon saa eläkettä tulevaisuudessa ja millaisella palvelutasolla siihen pääsee käsiksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.