Miten Ehkäistä Virtsatietulehdus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1074

  +
  Miten ehkäistä virtsatietulehdus?

  Virtsatietulehdus on yleinen vaiva erityisesti naisilla, mutta myös miehet voivat sairastua siihen. Se aiheuttaa kipua, kirvelyä ja usein myös virtsankarkailua. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten virtsatietulehdusta voi ehkäistä.

  1. Juo tarpeeksi vettä

  Yksi tärkeimmistä keinoista ehkäistä virtsatietulehdusta on juoda tarpeeksi vettä. Kun juot tarpeeksi, virtsasi on laimeampaa ja bakteerit eivät pysty pesiytymään niin helposti virtsarakkoon tai virtsaputkeen.

  2. Noudata hygieniaa

  Hyvä hygienia on erittäin tärkeää virtsatietulehduksen ehkäisyssä. Pese kätesi aina ennen vessassa käymistä ja ulkona syömistä. Vaihda myös päivittäin alusvaatteet ja mahdollisuuksien mukaan käytä hengittäviä materiaaleja.

  3. Käytä kondomia

  Seksin aikana bakteerit voivat helposti kulkeutua virtsarakkoon tai virtsaputkeen. Käytä siis aina kondomia tai muita ehkäisyvälineitä suojautuaksesi tulehduksilta. Kondomi suojaa myös mahdollisilta sukupuolitaudeilta.

  4. Vältä tiukkoja vaatteita

  Tiukat farkut tai leggingsit eivät ole hyväksi virtsatietulehduksen ehkäisyssä. Tiukat vaatteet voivat estää ilmaa kiertämästä ja aiheuttaa liiallista hikoilua, mikä puolestaan voi edesauttaa bakteerien kasvua.

  5. Vältä liiallista peseytymistä

  Liiallinen peseytyminen voi tehdä iholle hallaa, jolloin se menettää suojakerroksen bakteereita vastaan. Pese siis vain kerran päivässä, ja vältä liian voimakkaita pesuaineita.

  6. Juo karpalomehua

  Karpalomehulla on todistettu olevan tehokkuutta virtsatietulehduksen ehkäisyssä. Karpaloiden sisältämät aineet estävät bakteereja kiinnittymästä virtsarakkoon tai virtsaputkeen.

  7. Käytä hunajaa

  Hunaja sisältää antibakteerisia aineita, jotka voivat ehkäistä virtsatietulehduksia. Lisää siis hunajaa esimerkiksi teehesi tai kastikkeisiin.

  8. Vältä turhia antibiootteja

  Vaikka antibiootit voivat auttaa virtsatietulehduksen hoidossa, niiden liiallinen käyttö voi heikentää elimistön omaa puolustuskykyä bakteereita vastaan. Vältä siis turhia antibiootteja ja hoida tarvittaessa tulehdus luonnollisilla keinoilla.

  9. Syö terveellisesti

  Terveellinen ruokavalio auttaa ylläpitämään elimistön omaa puolustuskykyä. Syö siis monipuolisesti erilaisia kasviksia, hedelmiä ja proteiininlähteitä.

  Virtsatietulehdus voi olla hyvin kivulias ja hankala vaiva, mutta sen voi ehkäistä monin eri tavoin. Hyvän hygienian ja terveellisten elämäntapojen lisäksi esimerkiksi karpalomehun ja hunajan käyttö voi auttaa tulehduksen ehkäisyssä. On tärkeää tunnistaa virtsatietulehduksen oireet ja hakea tarvittaessa hoitoa lääkäriltä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.