Miten Ehkäistä Flunssaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3925

  +

  Miten Ehkäistä Flunssaa

  Flunssa on yleinen sairaus, joka leviää varsinkin talvella. Flunssan oireet ovat yskä, kurkkukipu, nuha ja kuume. Vaikka flunssa on yleinen sairaus, sen voi ehkäistä monella tavalla.

  1. Käsihygienia

  Tärkein tapa ehkäistä flunssaa on pestä kädet usein saippualla ja vedellä. Käsienpesu on erityisen tärkeää ennen ruokailua ja sen jälkeen, kun on ollut kosketuksissa sairastuneen henkilön kanssa. Käsidesinfiointiaineet voivat myös olla hyvä lisä käsihygieniaan.

  2. Vältä koskemasta kasvoihin

  Flunssavirukset leviävät helposti kosketuksen kautta. Virukset tarttuvat esimerkiksi ovenkahvoista, puhelimesta ja tietokoneen näppäimistöstä. Vältä käsien koskettamista kasvoihin, erityisesti silmiin, nenään ja suuhun, sillä flunssavirukset pääsevät helposti elimistöön juuri näiden kautta.

  3. Käytä nenäliinaa

  Kun yskit tai aivastat, käytä nenäliinaa tai peitä suusi ja nenäsi hihaasi. Nenäliinaa käytettäessä nenäliina tulee heti heittää roskiin ja kädet tulee pestä.

  4. Vältä flunssaisia ihmisiä

  Jos joku lähipiirissäsi kärsii flunssasta, vältä kosketusta häneen ja pidä etäisyyttä. Vältä myös ylikansoittuneita paikkoja, kuten julkisia kulkuneuvoja ja ostoskeskuksia, joissa flunssavirukset leviävät helposti.

  5. Syö terveellisesti

  Terveellinen ruokavalio auttaa ylläpitämään immuunijärjestelmän toimintaa ja antaa keholle tarvittavia ravintoaineita. Syö siis monipuolisesti ja lisää ruokavalioosi esimerkiksi marjoja, hedelmiä ja vihanneksia.

  6. Huolehdi riittävästä unesta ja lepäämisestä

  Uni on tärkeä osa terveellistä elämää ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Huolehdi riittävästä unesta ja lepäämisestä, sillä stressi ja väsymys heikentävät elimistön vastustuskykyä.

  7. Pyri välttämään tupakoitsijoita

  Tupakointi heikentää immuunijärjestelmää ja lisää flunssan riskiä. Pyri välttämään tupakoitsijoita tai tupakoimattomia tiloja, jos mahdollista.

  Yhteenveto

  Flunssan voi ehkäistä monella tavalla, mutta tärkein keino on pitää huolta käsihygieniasta. Vältä myös koskemasta kasvoihin, käytä nenäliinaa ja vältä flunssaisia ihmisiä. Syö terveellisesti, huolehdi riittävästä unesta ja vältä tupakointia. On tärkeää pitää huolta omasta ja muiden terveydestä ehkäisemällä flunssan leviämistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.