Miten Egr Tulpataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1714

  +
  Miten EGR tulpataan – käytännöllinen opas Suomessa asuville ihmisille

  EGR-venttiili on yksi tärkeimmistä osista dieselmoottorin päästöjen vähentämisessä. Se tulee sanoista Exhaust Gas Recirculation eli pakokaasujen takaisinkytkentä. Se toimii vähentämällä typen ja happien määrää polttokammiossa, jolloin pakokaasujen lämpötila laskee ja typenoksidien (NOx) muodostuminen vähenee. Vaikka EGR-venttiili on tärkeä osa dieselmoottoria, useimmat autoilijat haluavat poistaa sen toiminnan tai tulpata sen, jotta moottorin suorituskyky paranee. Tässä artikkelissa kerron tarkemmin, miten EGR tulpataan ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon.

  Miksi EGR tulpaton?

  EGR:n tulpattaessa dieselmoottorin suorituskyky paranee usein merkittävästi. Äänieristys paranee ja moottorin käyntiääni hiljenee. Lisäksi moottorin tehokkuus kasvaa ja kulutus vähenee, sillä moottorin ilmanotto on tehokkaampaa. EGR:n tulpattua polttoaineen kulutus noin 5-15%. Vaikka EGR:n tulpattua moottorin päästöt saattavat nousta jonkin verran, ero ei ole kovin suuri.

  Miten EGR tulpataan?

  EGR:n tulpattuun, asentamalla erityinen tulpanso, joka estää kaasun kiertämisen takaisin moottoriin. Tämä on yksinkertainen toimenpide, mutta sen suorittaminen voi olla vaikeaa, joten suosittelemme, että annat työn ammattilaisen käsiin. EGR:n tulpittamisessa on muutamia asioita, joita sinun tulee ottaa huomioon.

  1. Laittoman toiminnan riski – EGR:n tulpattava laillisten määräysten mukaisesti ja sitä ei tule tehdä, jos se on kielletty Suomessa. Laillisen prosessin puuttuminen saattaa johtaa sakkojen ja laillisten ongelmien lisäksi myös autosi turvallisuusriskiin.

  2. Epäasiallinen ja väärin tehty toimenpide – Jos et ole varma tulpattavassa osassa, älä yritä tehdä sitä itse. Epäasiallinen tulpattaminen voi johtaa auto-onnettomuuksiin, suorituskyvyn heikkenemiseen ja auton arvon vähenemiseen. Tapahtuvien vahinkojen selvittäminen on monimutkaista ja kallista.

  3. Moottorin valmistajan vaikutus – EGR:n tulpattava osa on useimmiten moottorin valmistajan takuun alainen, ja tulpilla yleensä on vaikutusta auton suorituskykyyn. Vaikka välttämätön, toimenpide saattaa kumota takuun, joka vaikuttaa tulevaisuudessa tehtäviin auton korjauksiin.

  4. Dieselauton käyttö – EGR:n tulpattaminen sopii paremmin dieselautoille, eikä sitä tule tehdä bensiiniautoille. Vaikka taimilla saattaa olla erityisesti tähän tarkoitettu tekniikka, jotka ovat yhteensopivia myös bensiiniautoihin, tässä auton moottorin suorituskyky ja polttoainetaloudellisuus saattavat kärsiä.

  Oikein tehtynä EGR:n tulpattaminen voi auttaa parantamaan auton suorituskykyä ja polttoainetaloudellisuutta, mutta se on tehtävä huolellisesti ja asiantuntevasti. Tuhon sijaan tavoitteena on parantaa moottorin toimintaa, joka lisää auton käyttömukavuutta ja arvoa. Jos suunnittelet EGR:n tulpattamista autossasi, suosittelemme, että otat yhteyttä ammattilaiseen, joka auttaa sinua valitsemaan tarvitsemasi tulpanso ja tekemään tulpattamisen ammattitaitoisesti ja turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.