Miten Edistää Raskaaksi Tulemista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1985

  +

  Miten edistää raskaaksi tulemista Suomessa?

  1. Vältä tupakointia ja alkoholia

  Tupakan ja alkoholin käyttö vähentää huomattavasti hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla. Siksi näistä kannattaa pyrkiä luopumaan tai ainakin vähentämään mittavasti. Jos suunnittelet raskautta, on hyvä välttää alkoholia kokonaan jo kuukausia ennen raskautta.

  2. Syö terveellisesti

  Hyvin ravitun kehon on helpompi tuottaa raskaudelle tarvittavia hormoneja. Syö siis terveellisesti ja monipuolisesti, vältä nopeita hiilihydraatteja ja sokeria. Kannattaa syödä runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja kokojyvätuotteita.

  3. Liiku säännöllisesti

  Säännöllinen liikunta edistää niin miehien kuin naistenkin hedelmällisyyttä. Liikunnan avulla ylläpidät myös kohtuullista painoa, mikä vaikuttaa positiivisesti raskaaksi tulemiseen.

  4. Osallistu hedelmällisyyshoitoihin

  Mikäli hedelmällisyysongelmat jatkuvat, on hyvä hakea apua hedelmällisyyshoidoista. Suomessa on lukuisia klinikoita, joilla on laaja valikoima hedelmällisyyshoitoja, kuten laparoskopia, keinosiemennys, in vitro fertilisaatio (IVF) ja intracytoplasmic sperm injection (ICSI).

  5. Seuraa ovulaatiota

  Ovulaatio on aika, jolloin naisen munasolu vapautuu munasarjasta ja on valmis hedelmöittymiseen. Seuraamalla ovulaatiota, saat paremman käsityksen hedelmällisestä aikataulusta ja voit näin edistää raskaaksi tulemista.

  6. Vähennä stressiä

  Stressi voi vaikuttaa haitallisesti hormonitoimintaan ja hidastaa hedelmöitysprosessia. Siksi on tärkeää pyrkiä löytämään keinoja rentoutumiseen ja stressin vähentämiseen. Tähän voi auttaa esim. meditaatio, jooga tai säännöllinen hieronta.

  7. Käytä hedelmällisyystestereitä

  Hedelmällisyystestereitä on saatavilla apteekeista ja ne auttavat määrittämään hedelmällisen ajanjakson. Näitä testereitä käyttämällä voit lisätä mahdollisuutta tulla raskaaksi.

  Yhteenveto

  Raskaaksi tulemisen edistäminen voi olla haastavaa, mutta se ei ole mahdotonta. Syö terveellisesti, liiku säännöllisesti, vältä tupakointia ja alkoholia ja opettele rentoutumista. Seuraa ovulaatiota ja käytä hedelmällisyystestereitä. Mikäli huomaat jatkuvia hedelmättömyyden oireita, älä epäröi hakea apua hedelmällisyystesteistä. Huolehtimalla hyvinvoinnistasi ja tehden oikeita asioita, voitnistua raskaaksi ja varautua tulevaan perhe-elämään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.