Miten Edesauttaa Raskaaksi Tulemista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5427

  +
  Miten edesauttaa raskaaksi tulemista?

  Raskauden suunnittelu on tärkeää silloin, kun haluaa lapsen. Mikä tahansa tekijä voi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen. Raskaaksi tulemisen edesauttamiseksi on hyvä tehdä muutoksia elämäntapoihin.

  Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit edesauttaa raskaaksi tulemista.

  1. Syö terveellisesti

  Syö terveellisesti ja monipuolisesti. Ruokavaliosi tulisi sisältää paljon vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, hyviä rasvoja sekä proteiinia. Huono ruokavalio, jossa on paljon lisättyä sokeria, suolaa ja tyydyttyneitä rasvoja, voi vaikuttaa hormonien ja lisääntymistoimintojen toimintaan.

  2. Säilytä terve paino

  Painoindeksin (BMI) yli 25 vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen. Painon pudottaminen voi parantaa hedelmällisyyttä. Ole kuitenkin tietoinen siitä, että liian alhainen BMI voi myös vaikuttaa negatiivisesti hedelmällisyyteen.

  3. Liiku säännöllisesti

  Liikunta edistää painonhallintaa ja parantaa verenkiertoa. Säännöllinen liikunta parantaa hedelmällisyyttä ja lisääntymistoimintoja. Hyviä liikuntamuotoja ovat mm. kävely, pyöräily, uinti sekä jooga.

  4. Älä tupakoi ja vähennä alkoholin käyttöä

  Tupakointi vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen. Tupakointi voi vähentää mahdollisuutta tulla raskaaksi. Alkoholin runsas käyttö voi myös vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen.

  5. Vältä stressiä

  Stressi voi vaikuttaa negatiivisesti hedelmällisyyteen. Pidä huolta omasta jaksamisesta ja vältä liiallista stressiä. Rentoutumisharjoitukset, kuten meditaatio, voivat auttaa stressin hallinnassa.

  6. Hae apua, jos tarvitset

  Jos raskaaksi tuleminen ei onnistu, niin hae ajoissa apua. Lääkäreillä on apua tarjolla hedelmättömyyden tutkimisessa ja hoidossa.

  Yhteenveto

  Raskaaksi tulemiseen vaikuttavat monet tekijät. Hyvän terveydentilan ylläpitäminen on tärkeää. Hyvä ruokavalio, säännöllinen liikunta, painonhallinta, tupakoimattomuus, alkoholin vähentäminen sekä stressin hallinta voivat auttaa hedelmällisyyden ja lisääntymistoimintojen parantamisessa. Jos raskaaksi tuleminen ei onnistu, niin hae ajoissa apua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.