Miten Ebola Tarttuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1502

  +

  Miten Ebola Tarttuu?

  Ebola on erittäin virulentti virus, joka vaikuttaa ihmisiin ja eläimiin. Virus aiheuttaa vaarallisen taudin, joka leviää kehosta toiseen veren ja kehon nesteiden kautta. Taudin leviäminen on erittäin nopeaa ja vaarallista, ja siksi on tärkeää ymmärtää, miten Ebola tarttuu.

  Ebola leviää kehosta toiseen suoraan tai epäsuorasti. Suora tartunta tapahtuu, kun iho tai limakalvot altistuvat tartunnan saaneelle verelle tai kehon nesteille, kuten virtsalle, ulosteelle, syljelle, hikielle, oksennukselle ja siemennesteelle. Ihmisen on oltava lähellä tartunnan saanutta henkilöä, jotta virus voi levitä.

  Epäsuora tartunta tapahtuu, kun henkilö koskettaa tartunnan saaneen henkilön saastunutta ympäristöä ja sitten koskettaa omaa kehoaan. Saastuneet kohteet, kuten vaatteet, vuodevaatteet, pyyhkeet, neulat ja ruiskut, voivat levittää virusta. Sairaanhoidossa työskentelevien henkilöiden on erittäin tärkeää käyttää suojavarusteita, kuten käsineitä, suojalaseja ja naamareita, jotta epäsuora tartunta voidaan estää.

  Ebola-virus tarttuu myös eläinten välityksellä. Parkitut tai raakana syödyt lihat ja ruumiinosat, kuten viskilevä, laulakorva ja aivot, voivat levittää virusta. Tämä on yleinen tapa tarttua virukseen Afrikan maissa, joissa ihmiset syövät villieläimiä.

  On tärkeää ymmärtää, että Ebola ei tartu ilmasta. Virusta ei voi levitä henkilöstä toiseen ilmavirran tai pisaroiden kautta niin kuin esim. influenssa. Tartunta edellyttää kosketusta tartunnan saaneen henkilön kanssa.

  Tautiin ei ole parannuskeinoa tai erityistä hoitoa, joten tärkeintä on estää tartunta. Riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on ollut kosketusta sairastuneen henkilön kanssa tai jotka työskentelevät sairaaloissa, laboratorioissa tai eläinsuojelukeskuksissa.

  Jos sinulla on oireita, kuten kuume, päänsärky, lihaskipu, ripuli, oksentelu ja sisäinen verenvuoto, älä viivyttele, vaan etsi välittömästi lääketieteellistä apua. Jos olet ollut yhteydessä sairastuneeseen henkilöön, ilmoita siitä terveydenhuollon ammattilaisille, jotta he voivat suorittaa tarvittavat testit.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Ebola on vaarallinen virus, joka leviää kehosta toiseen veren ja kehon nesteiden kautta. Tarttuminen edellyttää suoraa tai epäsuoraa kosketusta tartunnan saaneen henkilön kanssa. Riskiryhmään kuuluvien henkilöiden on oltava varovaisia ja hakeuduttava välittömästi lääketieteelliseen apuun, jos heillä on oireita.

  Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, miten Ebola tarttuu. Muista, että välttämällä riskikäyttäytymistä voit auttaa estämään tartunnan leviämisen. Ole tarkkaavainen hygienian kanssa ja olkaa varovaisia, kun käsittelette saastuneita kohteita. Näin voimme välttää tartunnan leviämisen yhteisöissämme.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.