Miten Diabetes Oireilee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2027

  +

  Miten Diabetes Oireilee?

  Diabetes on krooninen sairaus, joka vaikuttaa suuriin määriin ihmisiä ympäri maailman. Suomessa noin 400 000 henkilöä kärsii diabeteksesta. Tämä sairaus vaikuttaa kehon kykyyn tuottaa tai käyttää insuliinia, hormonia, joka auttaa säätelemään verensokeritasoa. Tämä häiriö verensokerin tasapainotuksessa johtaa moniin ei-toivottuihin oireisiin, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi päivittäiseen elämään. Tässä artikkelissa käymme läpi diabeteksen yleisimmät oireet.

  1. Liiallinen jano ja virtsaamistarve

  Liiallinen jano ja virtsaamistarve ovat kaksi yleistä oiretta diabetespotilailla. Kun verensokeritaso nousee liian korkeaksi, munuaiset eivät pysty imeyttämään kaikkea sokeria takaisin verenkiertoon. Tämä johtaa lisääntyneeseen veden erittymiseen munuaisten kautta ja siten lisääntynyt virtsanmuodostus. Lisääntynyt virtsamäärä voi vähentää kehon nesteytystä, mikä johtaa suureen janoon.

  2. Väsymys ja heikkous

  Monet diabeetikot kokevat väsymystä ja heikkoutta. Kun kehon solut eivät pääse käyttämään veressä olevaa sokeria, se voi johtaa kehon energiavarojen puutteeseen. Tämä voi tehdä henkilöstä erittäin väsyneen ja heikon.

  3. Näön heikkeneminen

  Korkeat verensokeritasot voivat aiheuttaa ongelmia silmissä. Ne voivat johtaa hämärtymiseen, näön sumenemiseen ja jopa sokeutumiseen. Verkkokalvon vaurioituminen, diabeettinen retinopatia, on yleinen diabeteksen aiheuttama silmäsairaus, joka, jos sitä ei hoideta, voi johtaa pysyvään näkövammaan.

  4. Hidas paraneminen

  Korkeat verensokeritasot voivat myös hidastaa kehon kykyä parantua loukkaantumisista tai infektioista. Diabeetikoilla on usein korkeampi infektioriski ja hitaampi haavojen paraneminen.

  5. Ylipaino tai laihtuminen

  Ylipainoa tai laihtumista voi esiintyä myös diabeteksen yhteydessä. Ylimääräinen insuliini kehossa voi johtaa painonnousuun. Toisaalta, kun keho ei pysty käyttämään verenkierrossa olevaa sokeria, se alkaa käyttämään rasvaa energiana, mikä voi johtaa painonpudotukseen.

  Johtopäätös

  Diabetes on vakava sairaus, jonka oireisiin on syytä kiinnittää huomiota. Jos sinulla on kaksi tai useampia edellä mainituista oireista, sinun tulisi hakeutua lääkärin hoitoon. Ajoissa aloitettu hoito voi auttaa estämään tai hidastamaan diabeteksen komplikaatioita.

  On myös tärkeää ymmärtää diabeteksen riskitekijät ja tehdä elämäntapamuutoksia, jotka voivat auttaa pienentämään riskiä. Pysyminen terveellisessä painossa, säännöllinen liikunta, terveellisten ruokailutottumusten noudattaminen ja tupakoinnin lopettaminen voivat kaikki auttaa ehkäisemään diabeteksen kehittymistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.