Miten Cv Tehdään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #533

  +

  Miten CV tehdään?

  CV eli curriculum vitae on asiakirja, joka sisältää tietoa henkilön koulutuksesta, työkokemuksesta, taidoista ja ansioista. CV on erittäin tärkeä asiakirja siihen liittyvien hakemusten yhteydessä, joten sen laadinnassa on syytä panostaa.

  1. Aloitus ja yleisrakenne

  CV:n aloitus kannattaa tehdä lyhyellä esittelytekstillä, jossa kerrot itsestäsi ja odotuksistasi uran suhteen. Tämän jälkeen seuraa yleisrakenne, joka alkaa koulutuksesta ja päättyy mahdollisiin meriitteihin ja muuhun tärkeään tietoon.

  2. Koulutus ja työkokemus

  Koulutus tulee mainita aina CV:ssä. Aloita yleisellä koulutustiedolla ja jatka sen jälkeen tarkemmin. Tärkeää on kertoa koulutuksen nimi, oppilaitoksen nimi, suoritusajankohta ja mahdollinen arvosana. Työkokemuksen yhteydessä on hyvä kertoa työpaikan nimi, työtehtävät, työajan kesto ja työsuhteen tyyppi.

  3. Taidot ja kielitaito

  Taidot ovat tärkeä osa CV:tä,jotka voivat nostaa sinut muiden hakijoiden yläpuolelle. Lisää CV:hen kaikki ne taidot, jotka ovat hyödyllisiä työtehtävissäsi ja joissa olet hyvä. Kielitaito on myös tärkeä osa CV:tä, joten pidä huolta siitä, että kielitaitosi on esillä.
  Pääsääntöisesti kieli on ilmoittava konkreettisin mittayksiköin, kuten taso (alkeet, peruskielitaito, keskitason osaaminen, erinomainen kielitaito ja äidinkieli) ja arvosanat, kuten IELTS, TOEFL, jne.

  4. Ansioituminen ja muu tärkeä tieto

  Ansioitumiset, lisäkoulutukset, harrastukset ja muu tärkeä tieto kannattaa listata myös CV:seen. Tämäkin tieto voi antaa sinusta enemmän kuvaa työnantajalle ja osoittaa sitoutumistasi ja intohimoasi uraasi kohtaan. Älä kuitenkaan liioittele ansioitumisia tai muita tietoja, vaan pidä ne suppeina ja relevantteina työn kannalta.

  5. CV:n ulkoasu

  CV:n ulkoasu on tärkeä osa kokonaisuutta. Ulkoasussa kannattaa pitäytyä yksinkertaisuudessa ja selkeydessä. Käytä mieluummin alleviivausta kuin liian paljon kursivointeja ja lihavointeja. Käytä selkeää fonttia ja jakaa teksti kahteen tai kolmeen eri osaan, jotta se näyttää helpommin luettavalta.

  Yhteenveto

  Muista, että CV on tärkeä työnhakudokumentti. CV:n laadinnassa kannattaa panostaa huolellisuuteen, selkeyteen ja yksinkertaisuuteen. Aloita CV:n laatiminen yleisellä esittelytekstillä, jatka koulutuksella ja työkokemuksella, kerro taidoistasi ja kielitaidoistasi, listaa ansioitumiset ja kerro muu tärkeä tieto. Lopuksi panosta CV:n ulkoasuun ja selkeyteen. Huolellisesti laadittu CV parantaa mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun ja lopulta unelmiesi työpaikkaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.