Miten Cd Levy Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5600

  +

  Miten CD-levy toimii?

  CD-levy on levymuotoinen optinen tallennusväline, joka tallentaa digitaalista ääntä, kuvaa tai dataa pieniin syvennyksiin levyn pinnassa. Se kehitettiin alun perin vuonna 1982, ja se on edelleen laajalti käytössä musiikin ja muiden tallennettujen tietojen jakelussa.

  CD-levy koostuu kahdesta kerroksesta, joista ensimmäinen on polycarbonate-kerros ja toinen on metallikerros, jossa on pieniä syvennyksiä. Kun levyn metallipinnoitteeseen heijastetaan ohut lasersäde, joka on kapeampi kuin ihmisen hiuksen halkaisija, se heijastuu takaisin fotodiodin avulla.

  CD-levyn digitaalinen äänitiedosto on tallennettu binäärimuodossa, joka on tarkoitettu luettavaksi koneen sähköisillä piireillä. Tämä tarkoittaa, että äänitiedosto on muunnettu sarjaksi nollia ja ykkösiä, jotka tallennetaan CD-levyn pinnalle. Kun lasersäde kulkee syvennyksen yli, se heijastuu takaisin eri tavalla kuin silloin, kun se heijastuu vain tasaisen metallikerroksen yli. Tämän eron tunnistamalla fotodiodin avulla pystytään lukemaan CD-levyn tallennettu äänitiedosto.

  CD-levyllä tallennettu digitaalinen äänitiedosto on jaettu erillisiksi kappaleiksi, joita kutsutaan raidoiksi. Jokainen raita koostuu sarjasta syvennyksiä CD-levyn pinnalla. CD-levyllä on satoja tai tuhansia raitoja, ja jokainen raita on tarkoitettu eri kappaleelle.

  Kun haluat soittaa CD-levyn, tavallisesti laitat sen CD-soittimeen. Soitin lukee levyltä tallennetun digitaalisen äänitiedoston ja muuntaa sen takaisin analogiseksi äänisignaaliksi, jonka voit kuulla kaiuttimista. Laadukkaat CD-soittimet muuntavat äänisignaalin takaisin analogiseen muotoon lähes häviöttömästi, kun taas edullisemmat soittimet voivat menettää hieman yksityiskohtia.

  CD-levy tallentaa äänitiedoston tarkasti, ja sen ansiosta sillä on useita etuja vinyyli- ja kasettimuotoihin verrattuna. Se tarjoaa selkeän ja häiriöttömän äänenlaadun, jossa ei ole vinyylin tai kasetin kohinaa tai säröä. CD-levyn tallennus on myös kestävämpää kuin vanhempien tallennusvälineiden, sillä CD-levyt eivät kulu yhtä nopeasti ja niitä ei tarvitse kääntää toisin kuin kasetteja tai LP-levyjä.

  Kaiken kaikkiaan CD-levy on edelleen käytännöllinen ja suosittu tapa jakaa digitaalista ääntä. Sen paras puoli on sen kyky tallentaa suuren määrän musiikkia yhdelle levykkeelle, joten voit nauttia useista lempialbumistasi yhdellä CD-levyllä. CD-levy on myös helppo levittää, joten se on edelleen suosittu tapa levittää musiikkia ja muita tallennettuja tietoja kaikkialla maailmassa.

  Lopuksi, CD-levy on edelleen tärkeä ja suosittu musiikintallennusväline. CD-levy tallentaa digitaalisen äänen tarkasti ja kestävästi, tarjoten selkeän ja häiriöttömän äänenlaadun. Vaikka se on erittäin yleinen, se tarjoaa paljon etuja vanhoihin tallennusvälineisiin verrattuna.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.