Miten Bluetooth Kytketään Päälle Tietokoneessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3072

  +
  Miten Bluetooth kytketään päälle tietokoneessa?

  Bluetooth on langaton tekniikka, joka mahdollistaa erilaisten laitteiden, kuten kuulokkeiden ja hiirien, langattoman yhteyden tietokoneeseen. Bluetoothin käyttöönotto tietokoneessa on helppoa, mutta siihen tarvitaan hieman tietoa ja muutama vaihe. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten Bluetooth kytketään päälle tietokoneessa.

  Hanki Bluetooth-yhteensopiva laite

  Ensimmäinen askel Bluetoothin käyttöönotossa on hankkia yhteensopiva laite. Useimmissa uusissa tietokoneissa on Bluetooth-tekniikka valmiina, mutta jos tietokoneesi ei tue Bluetoothia, voit ostaa erillisen Bluetooth-sovittimen. Sovitin liitetään tietokoneeseen USB-portin kautta ja se mahdollistaa langattoman yhteyden Bluetooth-yhteensopiviin laitteisiin.

  Tarkista, onko Bluetooth-tekniikka jo käytössä

  Ennen kuin aloitat Bluetoothin käyttöönoton, kannattaa tarkistaa, onko Bluetooth jo käytössä tietokoneessa. Windows 10:ssä voit tehdä tämän valitsemalla ”Asetukset” ja sitten ”Laitteet”. Jos Bluetooth ei vielä ole käytössä, se näkyy ”Lisää Bluetooth tai muu laite” -vaihtoehtona.

  Kytke Bluetooth päälle

  Kun olet varmistanut, että tietokoneessasi on Bluetooth-tekniikka ja se on päällä, voit yhdistää Bluetooth-yhteensopivan laitteen. Napsauta Windows-painiketta ja kirjoita ”Bluetooth”. Valitse ”Bluetooth-asetukset” ja sieltä ”Bluetooth-kytkin”. Kytke Bluetooth päälle painamalla kytkintä.

  Etsi yhdistettävät laitteet

  Kun Bluetooth on päällä, tietokone etsii automaattisesti lähellä olevia Bluetooth-yhteensopivia laitteita. Jos haluat yhdistää laitteen, kuten kuulokkeet, paina ”Lisää Bluetooth tai muu laite” -vaihtoehtoa ja valitse ”Bluetooth”. Valitse etsittävä laite tietokoneen löytämien laitteiden listalta.

  Vahvista yhteys

  Kun olet löytänyt yhdistettävän laitteen, tietokone pyytää sinua vahvistamaan yhteyden. Hyväksy yhteysvalinta ja odota, että laite ja tietokone muodostavat yhteyden.

  Nauti langattomasta yhteydestä

  Kun olet yhdistänyt langattoman laitteen, voit käyttää sitä langattomasti tietokoneessa. Esimerkiksi Bluetooth-kuulokkeiden kanssa voit kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvia ilman johtojen sotkua. Bluetooth-hiiren avulla voit liikkua tietokoneella langattomasti ja helposti.

  Yhteenveto

  Bluetoothin käyttöönotto tietokoneessa on helppoa, kun tiedät muutaman perusasian. Ensinnäkin, varmista, että tietokoneessasi on Bluetooth-tekniikka ja se on päällä. Seuraavaksi hanki yhteensopiva laite, jos tietokoneessasi ei ole valmiina Bluetoothia. Kun Bluetooth on päällä, voit etsiä yhdistettäviä laitteita ja vahvistaa yhteyden. Kun yhteys on muodostettu, voit nauttia langattomasta yhteydestä tietokoneen ja Bluetooth-laitteen välillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.