Miten Avata Lukkiutuneet Korvat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #30

  +
  Miten Avata Lukkiutuneet Korvat?

  Korvat voivat lukkiutua monesta syystä, kuten korvakäytävän tukkeutumisesta, ilmanpaineen vaihtelusta tai flunssasta. Lukkiutuneet korvat voivat aiheuttaa epämukavaa tunnetta, äänen vaimentumista ja huimausta. Onneksi on joitain tapoja avata lukkiutuneet korvat. Seuraavassa on joitain vinkkejä, jotka auttavat sinua avaamaan korvasi ja saamaan helpotusta.

  1. Purista nenäsi ja puhalla varovasti

  Tämä yksinkertainen tekniikka auttaa avaamaan korvasi, koska se luo painetta korvakäytävässä ja auttaa avaamaan tukoksen. Purista nenäsi sormilla tai käytä nenäklipsejä, ja puhalla hitaasti ilmaa ulos suusta varovasti. Älä puhalla liian kovasti, koska se voi vahingoittaa korviasi.

  2. Niellä ja pureskella purukumia

  Niellä ja pureskella purukumia auttaa avaamaan Eustachin putken, joka yhdistää nenän ja korvan. Tämä auttaa tasapainottamaan painetta korvissa. Jos sinulla ei ole purukumia, voit haukata jotain tai nieleskellä sylkeä.

  3. Käytä valkosipulia

  Valkosipuli on luonnollinen antibiootti, joka auttaa torjumaan tartuntoja. Voit käyttää valkosipulia avatakseen korvasi. Painele hieman murskattua valkosipulia korvalehden taakse ja anna sen vaikuttaa noin viidentoista minuuttia. Puhdista korvakanava varovasti vanupuikolla.

  4. Hiero korviesi ympärillä olevia kohtia

  Hierominen korviesi ympärillä olevia kohtia auttaa rentouttamaan korvakäytävän lihaksia ja edistää paineen purkautumista. Hiero hellästi korviesi ympärillä olevaa ihoa noin minuutin ajan, ja huomaat, että alat kuulla paremmin.

  5. Käytä lämmitettyä öljyä

  Lämmitetty öljy auttaa pehmentämään ja irrottamaan korvakäytävän vahan, joka voi aiheuttaa lukkiutumisen. Kuumenna tl öljyä esimerkiksi kamomillateetä vesihauteessa ja kaada se sitten varovasti korvalehteen. Anna valua korvakäytävään noin viiden minuutin ajan ja puhdista sitten korvakäytävä varovasti vanupuikolla.

  6. Käytä ilmankostutinta

  Liian kuiva ilma voi myös aiheuttaa lukkiutumista korviin. Käytä ilmankostutinta kotona tai työpaikalla, jotta ilma kosteutuu ja estää korvakäytävien kuivumista.

  Lopuksi

  Lukkiutuneet korvat voivat olla hankala ja epämukava vaiva, mutta useimmiten ne eivät ole vakavia. Yllämainitut keinot ovat helppoja ja vaarattomia tapoja avata lukkiutuneet korvat. Jos lukkiutuminen jatkuu pidempään tai siihen liittyy kipua tai vuotoa, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.