Miten Autopesu Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2895

  +

  Miten autopesu toimii?

  Kunnistat varmasti, että autopesuja on erilaisia, ja eri palveluntarjoajilla on erilaisia menetelmiä auton pesemiseen. Joissakin paikoissa autosi pestään käsin, kun taas toisissa käytetään automatisoituja koneita. Mutta perusperiaate pysyy samana. Tässä artikkelissa käymme läpi miten autopesu periaatteessa toimii.

  Ennen autopesua

  Ennen auton pesua on tärkeää varmistaa, että kaikki arkiset esineet on poistettu autosta. Tämä sisältää irrotettavat kohteet, kuten tavaratilan matot, auton sisävuorauksen ja muun irtaimiston. Jos sinulla on antenni autossasi, varmista, että se on alhaalla, jotta se ei vahingoitu pesun aikana.

  Puhdistusaineen valinta

  Autonpesuaineiden pääasiallinen tehtävä on irrottaa lika ja pöly auton pinnalta. Pesuaineiden monimutkaiset ainesosat pureutuvat likaan ja liuottavat sen, poistaen sen auton pinnalta. Useimmat pesuaineet sisältävät puhdistusaineita, jotka puhdistavat auton pinnan, sidosaineita, jotka tarttuvat pinnalle ja antavat pesuaineen pysyä, ja lopuksi lisäaineita, jotka suojaavat auton pintaa.

  Auton pesu

  Autonpesu tapahtuu yleensä useissa vaiheissa. Ensimmäinen vaihe on yleensä esipesu. Esipesu voi olla joko kuiva tai märkä. Kuiva esipesu tarkoittaa, että autoa pölytetään pehmeällä harjalla. Märällä esipesulla tarkoitetaan, että autoa suihkutetaan vedellä, joka irrottaa suurimman osan liasta ja pölystä ennen varsinaista pesua. Tämän jälkeen autolle levitetään pesuaine, joka peittää auton pinnan. Pesuaineessa on ainesosia, jotka tarttuvat likaan ja irrottavat sen auton pinnalta. Pesuaineen levittämisen jälkeen auto huuhdellaan, ja suurin osa pesuaineesta poistetaan.

  Kuivaus ja kiillotus

  Kun auto on huuhdeltu, se on paras kuivata huolellisesti. Kuivaus tapahtuu yleensä pesulassa käsin tai painekyllästetyllä ilmalla. Tämän jälkeen useissa paikoissa autoa kiillotetaan, jotta sen pinta saa kiiltävän ulkonäön. Kiillotusaine on yleensä nestemäinen ja levitetään auton pinnalle, jonka jälkeen se työstetään käsin pyörivällä koneella. Kiillotusaine sisältää pintakäsittelyaineita, jotka luovat auton pinnalle suojakerroksen.

  Lopuksi

  Autopesujen paineistus on kehittynyt ja nykyään käytössä on useita automatisoituja järjestelmiä, jotka lyhentävät pesuaikaa ja parantavat pesun laatua Auvon pesevät portaalit ja huippukeskukset ovat kehittyneitä, ja ne tarjoavat parhaita autonpesu palveluita. Poksin-tyyppiset pesulat ovat myös yhä suositumpia ja niitä on yhä useammin näkemässä tienvarsilla. Autopesuun kannattaa käyttää aina ammattimaista palvelua ja pestä autonsa säännöllisesti, koska auton pinta puhdistettuna pitää autosi hyvänä ja tekee siitä pitkäikäisemmän.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.