Miten Auton Lämmitys Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2530

  +

  Miten auton lämmitys toimii?

  Auton lämmittämistä tarvitaan erityisesti talvella, kun lämpötilat voivat laskea hyvinkin alas. Lämmitetty auto on mukavampi ja turvallisempi ajaa, mutta miten auton lämmitys oikein toimii?

  Ensin on tärkeä ymmärtää, että auton moottorin jäähdytysjärjestelmä on erillinen kuin auton sisätilojen lämmitysjärjestelmä. Moottorin jäähdytyksen tarkoituksena on pitää moottori tarpeeksi viileänä, että se ei ylikuumene. Auton sisätilojen lämmitys puolestaan tarkoittaa auton sisätilojen lämmittämistä, jotta autossa olisi mukavampaa oleskella kylmällä säällä.

  Auton sisätilojen lämmittämiseen on muutamia eri tapoja: auton moottorin käyttäminen, erillinen lisälämmitin tai ajastinlämmitys.

  Auton moottorin käyttäminen

  Auton moottorin käyttäminen on perinteisin tapa lämmittää autoa. Tämä tapa vaatii kuitenkin sen, että auton moottori on käynnissä. Kun moottori on käynnissä, se tuottaa lämpöä jonka avulla auton sisätilat lämpenevät. Auton moottorin käyttäminen lämmittämiseen on kuitenkin kallis ja huono tapa, sillä se kuluttaa paljon polttoainetta ja saastuttaa ympäristöä.

  Erillinen lisälämmitin

  Erillinen lisälämmitin on lämmityslaitteisto, joka asennetaan auton sisälle. Lämmitin käyttää autoon asennettua polttoainetankkia ja moottoria, mutta se käyttää paljon vähemmän polttoainetta kuin auton moottorin käyttäminen lämmitykseen. Erillinen lisälämmitin on myös tehokkaampi tapa lämmittää autoa nopeammin ja helpottamaan jään ja lumen poistamista auton ympäriltä.

  Ajastinlämmitys

  Ajastinlämmitys on helppo ja kätevä tapa lämmittää auto ennen kuin sinun tarvitsee ajaa. Voit ajastaa auton lämmitys esimerkiksi 30 minuuttia ennen kuin lähdet ajelemaan, jolloin auton sisätilojen ja moottorin lämpötila on jo sopiva. Tämä tapa lämmittää autoa kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin auton moottorin käyttäminen, mutta se on yleensä kalliimpi alkuinvestointina kuin erillinen lisälämmitin.

  Kaiken kaikkiaan auton lämmittäminen talvella on tärkeää, jotta huolehditaan ajomukavuudesta ja turvallisuudesta. On tärkeä ymmärtää, että auton sisätilojen lämmitys on eri asia kuin auton moottorin jäähdytys, ja että erilaisia tapoja lämmittää autosta löytyy. Jos haluat käyttää vähemmän polttoainetta ja lämmittää autoa tehokkaammin, suosittelemme erillisen lisälämmittimen tai ajastinlämmittimen käyttöä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.