Miten Automaattivaihteisella Autolla Ajetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2116

  +
  Miten Automaattivaihteisella Autolla Ajetaan

  Automaattivaihteistot ovat nykyaikaisen autoteknologian yksi tärkeimmistä kehitysaskeleista, joka on vapauttanut kuljettajat huolehtimasta manuaalivaihteiston käytöstä. Automaattivaihteiston käyttö voi kuitenkin olla hieman erilaista verrattuna manuaalivaihteistoon, mutta se ei ole niin monimutkaista, kun perehdyt sen käyttöön. Tässä artikkelissa keskitymme automaattivaihteiston käyttöön Suomessa.

  1. Ennen ajoon lähtöä
  Kun istut auton ratin taakse, laita jalkasi jarrupolkimelle ja käynnistä moottori. Jos auto on kylmä, anna sen käydä muutama minuutti, ennen kuin lähdet ajamaan. Käytä tämän ajan hyödyksi ja säädä istuimesi, peilisi ja turvavyösi oikeaan asentoon.

  2. Liikkeellelähtö
  Kun olet valmis lähtemään liikkeelle, siirrä vaihdekeppi D-asentoon. Kun olet tehnyt tämän, voit nostaa jalkasi jarrupolkimelta ja antaa auton liikkua kevyesti. Huomioi, että auton liikkuessa, se voi liukua eteenpäin jopa ilman polttoainetta, joten pidä jalkasi valppaasti jarrupolkimella.

  3. Ajaminen
  Automaattivaihteistolla ajamisessa keskity pääasiassa kaasun ja jarrun käyttöön. Kun haluat kiihdyttää, paina kaasupoljinta, mutta pidä silmällä vauhtia. Käytä jarrupoljinta hidastaaksesi tai pysäyttääksesi auton. Muista, että automaattivaihteiston avulla auton siirtyminen korkeammille vaihteille tapahtuu automaattisesti.

  4. Pysäköinti
  Automaattivaihteisella autolla ajaminen päättyy pysäköimiseen. Kun haluat pysäköidä auton, siirrä vaihdekeppi P-asentoon. Tämä antaa merkin autolle, että se on pysäköity ja lukittu paikoilleen. Huomaa, että P-asentoa saa käyttää vain pysäköimistarkoituksessa.

  5. Muut käyttötavat
  Automaattivaihteistolla varustettua autoa ajettaessa on muistettava, että se on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarvitset käyttää vain yhtä jalkaa ajamiseen, joten voit pitää toisen jalan rentona. Muista myös pysäköidessäsi käyttää käsijarrua, erityisesti rinteissä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että automaattivaihteistolla ajamiseen ei ole suuria eroja perinteiseen manuaalivaihteistoon verrattuna. Pääasiassa ajokokemus on samanlainen, mutta automaattivaihteiston käytössä etunasi on helppokäyttöisyys ja mukavuus. Tällä tavoin voit keskittyä ajamiseen ja nauttia autossa matkustamisesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.