Miten Auto Myydään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2830

  +
  Miten Auto Myydään – Askeleet Suomessa

  Myydä autosi voi olla melko hermoja raastava kokemus, erityisesti jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta auton myynnistä. Onneksi Suomessa on kuitenkin olemassa erilaisia tapoja tehdä se. Tässä artikkelissa käymme läpi vaiheet, joita sinun tulee ottaa, kun myyt autosi.

  1. Arvioi Autosi Arvo

  Ennen kuin myyt autosi, on tärkeää arvioida sen arvo. Tämä auttaa sinua määrittämään realistisen hinnan autollesi ja auttaa myös välttämään liian alhaisen hinnan asettamista. Voit arvioida autosi arvon käyttämällä erilaisia verkkosivustoja, kuten Nettiauto.com tai AutoUncle.com.

  2. Puhdista Auto

  Ensivaikutelma on tärkeä, joten ennen auton myyntiä, sinun on puhdistettava autosi sisältä ja ulkoa. Pese auton ulkopuoli, imuroi auton sisustus, puhdista istuimet, pyyhi kojetaulu ja pese ikkunat. Tämä antaa autostasi paremman vaikutelman potentiaalisille ostajille.

  3. Ota valokuvia Autosta

  Kun olet puhdistanut auton, ota muutama valokuva autosta. Yleensä parhaita kuvia ovat ne, jotka otat päivänvalossa ja joissa autosi on selvästi näkyvissä. Kannattaa varmistaa, että otat kuvia etu-, takaa- ja sivulta, kun hyvät valokuvat autosta ovat yksi tapa saada potentiaalinen ostaja kiinnostumaan autostasi.

  4. Luo Autosta Myynti-ilmoitus

  Seuraavaksi sinun tulee luoda myynti-ilmoitus. Tärkeintä myynti-ilmoituksessa on olla rehellinen ja ytimekäs. Kerro autosta sen ominaisuudet, ikä, ajokilometrit, huoltohistoria ja kaikki puutteet. Muista myös mainita, mihin hintaan myyt autosi. Ilmoituksen julkaisemiseen voit käyttää erilaisia verkkosivustoja, kuten Nettiauto.com, Autoscout24.fi tai Tori.fi.

  5. Pyydä Koeajo

  Kun potentiaalinen ostaja ottaa yhteyttä sinuun, sovi aina koeajo autostasi. Kannattaa varmistaa, että olet helposti tavoitettavissa ja että voit vastata ostajaehdokkaan kysymyksiin. Kun tapaat ostajaehdokkaan, anna hänelle aikaa tutustua auton ominaisuuksiin ja anna rehellistä tietoa autostasi.

  6. Tee Kauppa Paperit

  Kun ajoneuvoasi on testattu, ja ostaja on kiinnostunut ostamaan autosi, on tärkeää tehdä kauppakirja ja selventää kaikki myyntiin liittyvät tiedot. Kauppakirja on tärkeä paperi, jota tarvitset auton myynnissä. Kauppakirjaan tulee määritellä auton myyjän ja ostajan tiedot, auton tiedot ja hinta. Kauppakirjaan kannattaa selkeästi määritellä kaikki sopimusehdot, kuten takuu, maksuaika ja muut lisäpalveluja.

  7. Poista Auto Liikennekäytöstä

  Viimeinen askel auton myynnissä on poistaa autosi liikennekäytöstä. Tämä on tärkeää, jotta ostaja saa rekisterikilvet ja vakuutuksen omalle nimelleen. Voit poistaa auton liikennekäytöstä painamalla auton rekisteröintisivulle ja tekemällä poistoilmoituksen verkossa. Poistoilmoituksen jälkeen liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo ei ole enää ajokuntoinen.

  Johtopäätös

  Auton myyminen ei ole aina helppoa, mutta nämä askelmerkit auttavat sinua tekemään myynnistä sujuvamman kokemuksen. On tärkeää varmistaa, että olet rehellinen ja avoin potentiaalisi ostajille auton myynti-ilmoituksessa, kohtaamisessa ja kaupantekotilanteessa. Seuraamalla näitä ohjeita autathan autosi myynnissä menestyksellä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.