Miten Astianpesukone Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1820

  +

  Miten astianpesukone toimii?

  Astianpesukone on kätevä ja tehokas tapa puhdistaa astioita. Sen toimintaperiaate on varsin yksinkertainen, mutta monelle saattaa olla epäselvää, miten astianpesukone oikeastaan toimii. Tässä artikkelissa käsitellään astianpesukoneen toimintaa ja annetaan vinkkejä sen käyttöön.

  Miten astianpesukoneen pesuohjelmat toimivat?

  Astianpesukoneessa on useita erilaisia pesuohjelmia, joista voit valita tarpeesi mukaan. Useimmat astianpesukoneet tarjoavat esimerkiksi pikapesun, normaalin pesuohjelman sekä intensiivisen pesuohjelman. Lisäksi monissa astianpesukoneissa on esipesutoiminto, joka poistaa pinttyneet liat.

  Astianpesukoneen pesuohjelma koostuu useasta eri vaiheesta, jotka suoritetaan automaattisesti. Esimerkiksi normaalipesuohjelma sisältää yleensä seuraavat vaiheet:

  1. Esipesu: Astiat huuhdellaan vedellä, jossa voi olla pesuainetta.

  2. Pääpesu: Astioihin suihkutetaan kuumaa vettä, johon on sekoitettu pesuainetta. Tämä vaihe poistaa astioista kaiken lian ja rasvan.

  3. Huuhtelu: Astiat huuhdellaan usealla eri kertaa puhtaalla vedellä, jotta kaikki pesuaineet saadaan pois.

  4. Kuivaus: Astiat kuivataan kuumalla ilmalla tai lämmityselementillä.

  Astianpesukoneen pesuohjelma kestää yleensä noin kaksi tuntia, mutta pikapesuohjelmat voivat kestää jopa alle tunnin.

  Kuinka astianpesukoneen pesuaineita käytetään?

  Astianpesukoneen pesuaineet ovat tärkeitä, jotta astioista tulee puhtaita ja hygieenisiä. Astianpesukoneen pesuaineita on saatavilla useissa eri muodoissa, kuten jauheena, tablettina ja nesteenä.

  Jauheena ja nesteenä käytettävät pesuaineet lisätään yleensä astianpesukoneen pesuainelokeroon. Tabletit voidaan laittaa suoraan astianpesukoneen pesuainelokeroon tai asettaa astianpesukoneen koriin.

  Astianpesukoneen huuhteluaineen lisääminen auttaa pitämään astiapinnat puhtaina ja kirkkaina. Huuhteluaineen lisäys tapahtuu huuhteluaineen säiliöön, joka yleensä sijaitsee astianpesukoneen luukun yläosassa.

  Miten astiat laitetaan astianpesukoneeseen?

  Astianpesukoneeseen astiat kannattaa laittaa oikein päin, jotta ne puhdistuvat kunnolla ja niiden pinnat eivät naarmuunnu. Kaikki astiat, kuten lautaset, kulhot, lasit, lautaset ja aterimet kannattaa asettaa pesuohjelman mukaisesti astianpesukoneen koreihin.

  Lautaset ja kulhot asetellaan yleensä alakoriin ja lasit sekä muut herkemmät astiat yläkoriin. Puu- ja muoviesineet kannattaa pestä käsin, sillä ne voivat vaurioitua kuumassa vedessä.

  Aterimet kannattaa asetella astianpesukoneen koriin erikseen, jotta ne eivät tartu toisiinsa eivätkä naarmuunnu. Useimmissa astianpesukoneissa on erillinen aterinkori, johon aterimet voidaan asetella vaakatasoon. Aterinlokeron ollessa poissa käytöstä, aterimet voi laittaa pesukonekoriin pystyasennossa leikkuureunan osoittaessa alaspäin.

  Muita vinkkejä astianpesukoneen käyttöön

  Muutamia muita vinkkejä astianpesukoneen käyttöön:

  – Varmista, että astianpesukoneen suuttimet eivät ole tukkeutuneet ruoantähteistä, sillä tämä voi vaikuttaa pesun tehoon.

  – Älä laita liian paljon astioita tai liian täyttä astianpesukonetta, sillä tämä voi vaikuttaa pesun tehokkuuteen.

  – Anna astioiden jäähtyä ennen kuin laitat ne astianpesukoneeseen, sillä kuumat astiat voivat aiheuttaa kosteutta astianpesukoneen sisätiloihin.

  – Puhdista astianpesukoneen suodatin säännöllisesti, jotta sen toimintakyky säilyy hyvänä.

  Astianpesukoneen käyttö on helppoa ja kätevää, ja se auttaa pitämään astiat puhtaina ja kirkkaina. Huolellisella käytöllä astianpesukoneen saa kestämään pitkään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.