Miten Asperger Todetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #856

  +

  Miten Asperger Todetaan?

  Aspergerin oireyhtymä on autismispektrin häiriö, joka vaikuttaa henkilön kykyyn kommunikoida, sosiaalistua ja käyttäytyä. Usein Aspergerin oireyhtymä havaitaan varhaislapsuudessa, mutta joillain henkilöillä oireyhtymä todetaan vasta myöhemmin elämässä. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, miten Asperger todetaan Suomessa asuville ihmisille.

  Varhainen havaitseminen

  Varhaisessa iässä havaittavat merkit voivat antaa lapsen kehitykselle parhaan mahdollisen alun. Ensimmäiset merkit Aspergerin oireyhtymästä voivat ilmetä jo 6-12 kuukauden iässä, kun lapsi ei reagoi ihmisten kasvojenilmeisiin tai eleisiin. Yleensä diagnoosi tehdään kuitenkin vasta myöhemmin, kun lapsi alkaa käydä koulua.

  Milloin kannattaa hakea diagnoosia?

  Aspergerin oireyhtymää ei aina havaita heti, mikä voi johtaa hämmennykseen ja levottomuuteen lapsen käyttäytymisessä. On tärkeää hakea ammattilaisen apua, jos havaitset kehitysviiveitä tai käyttäytymishäiriöitä lapsessasi. Lääkärin tai terapeutin tutkimukset voivat auttaa diagnosoimaan Aspergerin oireyhtymän tai muun kehityshäiriön.

  Diagnoosin saaminen aikuisena

  Aspergerin oireyhtymä voidaan diagnosoida myös myöhemmällä iällä, vaikka diagnoosin saaminen voi olla haastavaa. Yleensä aikuispotilaan on ensin käytävä lääkärissä, joka arvioi oireiden vakavuuden. Jos lääkäri epäilee Aspergerin oireyhtymää, hän voi ohjata potilaan psykologin tai psykiatrin vastaanotolle saadakseen varmistuksen diagnoosista.

  Miten Asperger todetaan?

  Aspergerin oireyhtymä diagnosoidaan monien testien avulla. Testit voivat sisältää esimerkiksi verikokeita, psykologisia testejä ja lääkärintarkastuksia. Lääkäri yrittää selvittää henkilön sosiaalisen kanssakäymisen tason, kommunikointitaidot ja muut käyttäytymispiirteet.

  Mitä tehdä diagnoosin jälkeen?

  Aspergerin oireyhtymän diagnoosin saamisen jälkeen on tärkeää aloittaa hoito mahdollisimman pian. Aspergerin oireyhtymää hoidetaan yleensä käyttäytymisterapian avulla, ja hoitoon voidaan sisällyttää myös lääkitystä.

  Kun on kyse Aspergerin oireyhtymän diagnosoinnista ja hoidosta, on tärkeää löytää ammattilainen, joka ymmärtää häiriön luonteen ja sen vaikutukset henkilön elämään. Parhaaseen lopputulokseen päästään yhteistyöllä lapsen, vanhempien ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

  Yhteenveto

  Aspergerin oireyhtymä voidaan diagnosoida varhaisessa iässä tai myöhemmällä iällä. Varhainen havaitseminen antaa lapsen kehitykselle parhaan mahdollisen alun, mutta oireyhtymän todentaminen aikuisena on myös mahdollista. Diagnoosin saamisen jälkeen on tärkeää aloittaa hoito mahdollisimman pian, jotta henkilön elämästä tulee helpompaa ja miellyttävämpää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.