Miten Asbestin Tunnistaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2056

  +

  Miten Asbestin Tunnistaa?

  Asbesti on syöpää aiheuttava mineraalikuitu, jota käytettiin laajasti rakennuksissa ja asunnoissa 1900-luvun alun ja 1970-luvun välillä. Asbesti on erittäin vaarallinen ja sen tunnistaminen on tärkeää terveyden kannalta. Asbestin tunnistaminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä asbestiä ei voida tunnistaa paljain silmin.

  Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten asbestin tunnistaa Suomessa asuville ihmisille.

  Milloin Asbestin Tunnistaminen on Tärkeää?

  Asbestin tunnistamisesta on tärkeää huolehtia, jos asut tai työskentelet asunnossa tai rakennuksessa, joka on rakennettu ennen 1994. Tällöin rakennuksen rakentamisen aikana asbestin käyttöä ei vielä säännelty, joten on todennäköistä, että asunnossa tai rakennuksessa on asbestia.

  Asbesti on vaarallinen, koska sen pienet kuidut voivat aiheuttaa keuhkosyöpää ja mesotelioomaa, joka on harvinainen ja aggressiivinen syöpätyyppi. Lisäksi asbestikuidut voivat vaurioittaa keuhkoja ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia.

  Miten Asbestin Tunnistaminen Onnistuu?

  Asbestin tunnistaminen vaatii aina asiantuntijan apua. Asbestin tunnistamisen ja poistamisen tulee aina tapahtua ammattilaisten toimesta, sillä virheellinen asbestin käsittely voi aiheuttaa suuria terveysriskejä.

  Jos epäilet asbestin olemassaoloa asunnossasi tai rakennuksessa, ota yhteyttä ammattilaiseen, joka pystyy tekemään tarkastuksen ja tarvittaessa ottaa näytteen. Asbestinäytteen ottaminen on tärkeää, koska asbestia ei voida tunnistaa silmämääräisesti.

  Jos rakennuksessa on käytetty asbestia, se ei ole välttämättä vaarallista, jos asbesti on ehjässä kunnossa eikä se pääse kulkeutumaan ilmaan. Jos asbestipitoisia materiaaleja on kuitenkin rikkoutunut tai ne ovat kuluneet, on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

  Asbestin Poistaminen

  Asbestin poistaminen on tärkeää, jos asbesti on rikkoutunut tai kulunut. Asbestin poistaminen on kuitenkin vaarallista, sillä asbestin pienet kuidut voivat levitä ilmaan ja aiheuttaa terveysriskejä. Asbestin poistaminen tulee aina tapahtua asiantuntijan toimesta ja noudattaa tarkasti asbestin käsittelyyn liittyviä säännöksiä.

  Jos asbestiä on asunnossasi tai rakennuksessasi, älä yritä poistaa sitä itse! Yritä välttää kaikkea toimintaa, joka saattaa pölyttää asbestipitoista materiaalia, ja ota yhteys ammattilaiseen asbestin poistoa varten.

  Johtopäätös

  Asbestin tunnistaminen on tärkeää terveyden kannalta. Asbesti on vaarallinen mineraalikuitu, joka voi aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten syöpää ja hengitysvaikeuksia. Jos epäilet asbestin olemassaoloa asunnossasi tai rakennuksessa, ota yhteys asiantuntijaan, joka voi tarkistaa asbestin olemassaolon ja tarvittaessa poistaa sen turvallisesti. Muista myös välttää kaikkea toimintaa, joka saattaa pölyttää asbestipitoista materiaalia, ja noudattaa tarkasti asbestin käsittelyyn liittyviä säännöksiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.