Miten Arseeni Vaikuttaa Ihmiseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1276

  +
  Miten Arseeni Vaikuttaa Ihmiseen?

  Arseeni on luonnollinen elementti, jota esiintyy ympäristössämme monissa muodoissa. Se voi esiintyä kaikkialla, aina maaperässä ja vedessä elintarvikkeisiin ja kosmetiikkaan. Arseeni on myös ihmisen toiminnan sivutuote, kuten teollisuuden ja kaivosteollisuuden jätteissä.

  Arseeni on kuitenkin myrkyllistä ihmiskeholle monissa eri muodoissa. Tämä myrkyllisyys voi riippua siitä, kuinka paljon arseenia henkilö altistuu ja kuinka paljon aikaa henkilö altistuu sille. Arseeni voi aiheuttaa erilaisia terveysvaikutuksia, kuten syöpää, ihottumaa, hermoston häiriöitä ja munuaisten vajaatoimintaa.

  Syöpäriski

  Arseenialtistus voi lisätä syöpäriskiä. Ihmiset, jotka työskentelevät arseenia tuottavassa teollisuudessa, kuten maataloudessa, puunjalostuksessa ja kaivosteollisuudessa, ovat alttiimpia arseenille. Heidän lisäksi, henkilöt jotka juovat arseenia sisältävää pohjavettä, ovat myös vaarassa saada arseenia aiheuttamia sairauksia.

  Ihottuma

  Arseeni voi aiheuttaa ihottumaa, joka muistuttaa ekseemaa. Tässä ihotulehduksessa iho on punainen, turvonnut ja kutiseva. Ihottuma voi esiintyä missä tahansa kehossa, mutta yleensä se esiintyy raajojen alueella, kuten käsissä ja jaloissa. Se voi olla myös pysyvä, ellei arseenialtistusta vältetä.

  Hermoston häiriöt

  Arseeni voi vaikuttaa hermostoon ja aiheuttaa häiriöitä sen toiminnassa. Tämän seurauksena voi esiintyä herkkyysvaikeuksia, refleksien hitautta, polttavaa tunnetta raajoissa ja pistelyä käsissä ja jaloissa. Arseenimyrkytys voi jatkua pitkään, sillä arseeni varastoituu kehoon.

  Munuaisten vajaatoiminta

  Arseeni voi vaikuttaa munuaisten toimintaan, mikä voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan. Tämä tarkoittaa, että munuaiset eivät kykene suodattamaan verestä jätteitä kuten ne normaalisti pystyvät. Tämä voi johtaa väsymykseen, voimattomuuteen ja pahoinvointiin, ja se voi viedä hoidon ja lääkityksen avulla kauan palautua.

  Arseenialtistuksen välttäminen

  On tärkeää välttää arseenialtistusta mahdollisimman paljon, sillä se voi vaikuttaa ihmisen terveyteen monella eri tavalla. Alla on joitakin keinoja, joilla voi välttää arseenin altistumista:

  – Juo puhtaita vesilähteitä – Jos mahdollista, juo puhdasta vesistöä, joka ei sisällä arseenia. Arsenicin pitoisuus voi vaihdella kaivoissa ja vesilähteessä, joten on tärkeää testata vesi arsenicin suhteen muutaman vuoden välein.
  – Syö tuoretta, puhdasta ruokaa – Syö monipuolisesti ja vältä ruokia, jotka on altistettu suurelle arseenipitoisuudelle.
  – Käytä luonnollisia kosmetiikkatuotteita – Käytä kosmetiikkatuotteita, jotka sisältävät vain luonnollisia ainesosia. Vältä kosmetiikkatuotteita, joiden arseenipitoisuus on suuri.

  Johtopäätös

  Arseeni on myrkyllinen elementti, joka voi vaikuttaa ihmisen terveyteen monella eri tavalla. Vaikka arseenialtistusta on vaikea välttää kokonaan, muutamia keinoja on käytettävissä sen välttämiseksi. On tärkeää olla tietoinen mahdollisesta altistumisesta arseenille, jotta siihen voidaan puuttua ajoissa. Ihmisten tulisi käyttää tervettä järkeä ja terveellistä elämäntapaa arseenialtistuksen minimoimiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.