Miten Antiikin Rooman Ihailu Ilmeni Bysantissa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1425

  +

  Miten Antiikin Rooman Ihailu Ilmeni Bysantissa?

  Antiikin Rooman vaikutus Bysantin kulttuuriin oli merkittävä. Bysantin valtakunta, joka perustettiin vuonna 330 jKr., sijaitsi Rooman entisillä alueilla. Sen seurauksena, monet Rooman perinteet, uskomukset ja arvot jatkuvat Bysantin kautta myöhempinä aikoina. Antiikin Rooman ihailu Bysantissa ilmeni useilla eri tavoilla.

  Kielellinen ja Kirjallinen Vaikutus

  Vaikutus Bysantin kieleen ja kirjallisuuteen oli selvä. Antiikin Rooman kieli, latina, oli virallinen kieli Rooman valtakunnassa ja jatkoi käyttöään Bysantin aikoina. Monet myöhäisantiikin latinankieliset teokset kirjoitettiin Bysantissa, ennen kuin antiikin latina katosi kokonaan. On huomioitavaa, että myös antiikin kreikan tarinat ja kertomukset, kuten Homeroksen Iliadia ja Odysseiaa, olivat merkittävä vaikutus Bysantin kirjallisuudessa.

  Taide ja Arkkitehtuuri

  Vaikka Bysantin taide ja arkkitehtuuri olivat voimakkaasti vaikuttaneet paikallisiin kulttuureihin, Antiikin Rooman taiteen merkitys oli silti suuri. Bysantin rakennukset ja edustusto rakennukset, kuten Genesis Stavropoli, perustuvat Rooman arkkitehtuuriin, jossa painopiste on merkittävillä julkisilla rakennuksilla ja patsailla.

  Tärkeä antiikin roomalainen elementti bysanttilaisessa arkkitehtuurissa oli myös korkokiviveistos, joka oli perinteisesti Rooman arkkitehtuurissa yleinen tapa koristella rakennuksia. Korkokiviveistokset olivat yleisiä Bysantin keisaripalatseissa, kirkkojen sisä- ja ulkopuolella ja hallituksen julkisissa rakennuksissa.

  Kirkoissa

  Bysantin kristillisyys oli kunnioittava antiikin Rooman peruskalliot. Sekä Bysantin ortodoksisen kirkon pääkaupungissa Konstantinopolissa että pienemmissä jusanteissa kirkot on koristeltu värillisillä lasimaalauksilla, taidokkailla mosaiikeilla ja kalkkimaalauksilla, joka korosti valon ja värin merkitystä jumalallisissa erikoistapauksissa. Trullit ovat kohteita, jotka antavat todistuksen Rooman arkkitehtuurin vaikutuksista Bysantin rakennuksiin. Antiikin Rooman ylellisuus ja suuruus näkyvät hyvin eklektisessä syncretic-tyylissä, jota käytetään Byzantessa kristityssä taiteessa.

  Kanoni ja Laki

  Bysantin valtakunta kunnioitti perinteisiä roomalaisia lakia. Bysantin oikeusjärjestelmä perustuu Rooman perinteisiin ja lakiin, jotka olivat muodostuneet Antiikin Rooman aikakautena.

  Bysantin Rooman oikeuskanonit käyttivät Rooman oikeuden teorioita ja käsitteitä yhdistettynä kristillisiin käytäntöihin. Tämä oikeusjärjestelmä piti hallinnon vastuullisena laista huolimatta ja korosti yksilönkunnioitusta, joka oli yli poliittisen ja sosiaalisen aseman. Niin monet bysanttilaiset käytännöt sekä oikeuskanonit olivat peräisin Antiikin Rooman perinteistä ja laista.

  Yhteenveto

  Antiikin Rooman ihailu Bysantissa oli ilmeinen monilla eri tavoilla. Sen vaikutus kirjallisuuteen, taiteeseen, arkkitehtuuriin ja lakiin ovat tärkeitä esimerkkejä roomalaisesta perinteestä, joka jatkui Bysantin valtakunnassa. Rooman antiikin ylellisyys ja perinteet kuljettivat Rooman valtakunnan kulttuuripääomaa pitkälle kevättaululle. Tämä kulttuuri jatkoi Bysantin nykyiseen kulttuuriin merkittäviä vaikutuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.