Miten Ansiosidonnainen Päiväraha Lasketaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1933

  +

  Miten ansiosidonnainen päiväraha lasketaan Suomessa?

  Mitä on ansiosidonnainen päiväraha?

  Ansiosidonnainen päiväraha on työttömyysturvajärjestelmän peruspilari Suomessa. Se tarkoittaa rahaa, jonka työtön saa työttömyysetuutena, jos hän on ensin kerryttänyt tarvittavan määrän työssäoloehtoa. Työssäoloehton tarkoittaa sitä, kuinka pitkään henkilö on työskennellyt ennen työttömäksi jäämistään.

  Miten ansiosidonnainen päiväraha lasketaan?

  Ansiosidonnaisen päivärahan suuruus määräytyy oman palkan perusteella. Se lasketaan tavallisesti 80%:sta henkilön palkasta. Maksimimäärä on noin 700 euroa kuukaudessa.

  Ansiosidonnaisen päivärahan tarkka määrä lasketaan monimutkaisen kaavan avulla. Kaava ottaa huomioon henkilön palkan suuruuden ja sen määrän, kuinka kauan henkilö on ollut työssä.

  Kaavan ymmärtäminen voi olla vaikeaa, mutta on tärkeää, jotta henkilö tietää, mitä hän voi odottaa ansiosidonnaisen päivärahan suhteen. Kaavaa voi kysyä myös TE-palveluiden asiantuntijalta.

  Mitä muita tekijöitä voi vaikuttaa ansiosidonnaisen päivärahan määrään?

  Henkilön oma kokonaisansio ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa ansiosidonnaisen päivärahan suuruuteen. Tässä muutamia muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa päivärahan määrään:

  • Työssäoloehto
  • Tulojen suojaosa
  • Muu tulo
  • Omavastuu
  • Lapsikorotus

  Olisi hyvä tarkistaa kaikki nämä tekijät, sillä ne voivat vaikuttaa päivärahan määrässä.

  Saatko ansiosidonnaista päivärahaa?

  Ansiosidonnainen päiväraha on saatavilla, jos olet työtön ja täytät tietyt kriteerit. Ensinnäkin henkilön on haettava jäsenyyttä ammattiyhdistyksessä. Tämä yhdistys on se, joka tarjoaa ansiosidonnaista päivärahaa. On myös tarpeen, että henkilö on ollut edellisen 48 kuukauden aikana vähintään 34 viikkoa töissä.

  Yhteenveto

  Jos olet työtön Suomessa, voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, joka maksetaan 80% palkastasi. Päivärahan suuruus määräytyy kuitenkin monimutkaisen kaavan avulla, joten sen tarkkaa määrää on vaikea ennustaa. On tärkeää, että tarkistat kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa ansiosidonnaisen päivärahan määrään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.