Miten Amaryllistä Hoidetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1611

  +

  Miten Amaryllistä Hoidetaan?

  Amaryllis on kaunis ja helppohoitoinen kasvi, josta voi nauttia useita vuosia. Sen hoito on helppoa, mutta siinä on tärkeitä asioita, joiden avulla kasvi voi kukoistaa.

  Istutus

  Amarylliksen istutus tapahtuu yleensä loppusyksystä tai alkutalvella. Kasvi istutetaan noin kolmanneksen verran multaan ja sen juuret peitetään. Amarylliksen sipuli ei tarvitse paljoa multaa ympärilleen, vaan se viihtyy paremmin, kun se on ahdettu tiiviisti ruukkuun.

  Valo ja lämpötila

  Amaryllis tarvitsee paljon valoa kasvaakseen ja kukkiakseen. Se viihtyy parhaiten ikkunan eteläpuolella, jossa se saa tarpeeksi aurinkoa. Kesällä kasvi voi olla myös ulkona, mutta se tulee pitää varjossa. Talvella kasvi viihtyy viileässä, noin 12-18 asteen lämpötilassa.

  Kastelu ja lannoitus

  Amaryllis tarvitsee kastelua silloin, kun multa on kuiva. Kesällä kasvi tarvitsee enemmän kastelua kuin talvella. Kasteluvettä tulee antaa vasta, kun multa on kokonaan kuiva.

  Kasvia kannattaa lannoittaa keväällä ja alkukesästä, kun se on kasvatuskautensa aktiivisessa vaiheessa. Lannoittamiseen sopii esimerkiksi kasvukauden lannoite.

  Kukinnan jälkeen

  Kun amarylliksen kukinta päättyy, sen kukkavarret kannattaa leikata pois. Kasvi saattaa tehdä uuden kukintavarren, jos se saa riittävästi valoa ja ravinteita. Kesän aikana kasvia kannattaa kastella ja lannoittaa normaalisti.

  Talvehtiminen

  Amarylliksen sipulin lepoaika alkaa syksyllä, kun kasvi on pudottanut lehtensä. Lepoaika kestää noin 8-12 viikkoa, jonka jälkeen kasvi alkaa taas kasvattaa lehtiä ja kukkia.

  Lepoaikana kasvi tulee pitää viileässä, noin 10-15 asteen lämpötilassa. Kasville voi antaa vain minimaalisen määrän vettä, jotta sipuli ei kuivu. Lepoaikaa ei kannata keskeyttää kastelemalla tai lannoittamalla kasvia.

  Johtopäätös

  Amaryllis on helppohoitoinen ja kestävä kasvi, joka tuo kotiin kaunista kukintaa. Kasvi tarvitsee paljon valoa ja vettä, mutta se tulee myös pitää lepoperiodin aikana viileässä. Kun huolehdit amarylliksestä hyvin, se voi kukoistaa useita vuosia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.