Miten Alv Maksetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2912

  +

  Miten arvonlisävero maksetaan Suomessa?

  Suomessa arvonlisävero (ALV) on jokaisen yrityksen ja yksityishenkilön maksettava vero, joka lisätään tavaran tai palvelun hintaan. ALV:llä rahoitetaan osa Suomen valtion budjetista, joten sen kerääminen on tärkeä osa verotusta.

  Kun yritys myy tavaraa tai palveluja, sen on ilmoitettava myyntitulonsa ALV:n kanssa. Suomessa ALV on yleensä 24 prosenttia, mutta joissakin tapauksissa verokanta voi olla alhaisempi. Esimerkiksi ravintoloissa ja elintarvikkeissa on yleensä 14% ALV ja lääkkeissä vain 10% ALV.

  Ennen kuin maksat ALV:ta, sinun on laskettava, kuinka paljon olet velkaa valtiolle. Tämä tehdään laskemalla, kuinka paljon olet myynyt tavaroidesi tai palveluidesi avulla, ja vähentämällä siitä kaikki kustannukset. Näitä kuluja ovat esimerkiksi ostetut materiaalit, työvoimakustannukset tai vuokra. Lopputulos on yrityksesi arvonlisävero per myynti.

  ALV:n maksamisessa on kolme eri vaihtoehtoa, jotka riippuvat siitä, kuinka suuri ALV-summa on:

  1) Alle 8 500€ vuodessa: Jos myyt tavaroita ja palveluita alle 8 500 euron vuodessa, voit käyttää pienten verovelvollisten ALV-järjestelmää, joka on yksinkertaisempi kuin normaali järjestelmä. Silloin vain maksetaan kerran vuodessa yhteenvedon mukaan ALV.

  2) Alle 10 000€ kuukaudessa: Jos ALV-summa on alle 10 000 euroa kuukaudessa, voit käyttää kassapohjaista ALV-järjestelmää, joka on erittäin yksinkertainen ja helppo. Silloin maksat ALV:n vain silloin, kun olet itse saanut maksun myydystä tuotteesta tai palvelusta.

  3) Yli 10 000€ kuukaudessa: Jos ALV-summa on yli 10 000 euroa kuukaudessa, sinun tulee käyttää normaalia ALV-järjestelmää, jossa tilisiirretään ALV rahoja kuukausittain tai neljännesvuosittain veroilmoituksen mukana.

  Jos olet ulkomaalainen yritys ja sinulla on ALV Suomessa, ALV-järjestelmä toimii hieman eri tavalla. Sinun on ilmoitettava ALV-tietosi sähköisesti Verohallinnolle ja maksettava verosi verkossa. Verohallinto selvittää myös erikseen ALV-summan kuljetuspalveluista ja muista palveluista, joita tarjotaan yli maan rajojen.

  Kaiken kaikkiaan Suomen arvonlisävero-järjestelmä voi olla hieman monimutkainen, mutta sen ymmärtäminen on tärkeää, jos haluat olla verotuksen oikealla puolella ja välttyä sanktioilta. Kun olet ymmärtänyt ALV-järjestelmän periaatteet, sinun on helpompi suunnitella verotuksesi ja välttää ylimääräisiä maksuja, jotta voit käyttää rahat paremmin liiketoiminnassasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.