Miten Aloittaa Viestittely

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6146

  +

  Miten aloittaa viestittely – vinkkejä Suomessa asuville

  Viestittely on nykypäivänä erittäin tärkeä osa sosiaalista elämää, erilaisten viestintäsovellusten ja –kanavien yleistyessä. Se on helppo ja kätevä tapa pitää yhteyttä niin ystäviin, perheenjäseniin kuin työkavereihin. Monelle se kuitenkin voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta etenkin silloin, kun viestittelyn aloittaminen tuntuu hankalalta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten voit helposti aloittaa viestittelyn.

  Tunnista tavoitteesi

  Viestittelyn aloittaminen on helpompaa, kun tiedät tavoitteesi. Mieti siis ensin, miksi haluat aloittaa viestittelyn ja kenelle. Haluatko ylläpitää yhteyttä ystävään, sopia tapaamisesta tai kysyä työkaverilta jotain tärkeää? Kun tiedät tavoitteesi, on helpompi muotoilla viesti.

  Aloita ystävällisesti

  Vaikka olet kirjoittamassa jotain tosi asiaa, aloita viestisi ystävällisesti. Tervehdi vastaanottajaa, ja aloita mahdollisesti pienen kehumisen kautta.

  Muotoile viesti selkeästi ja asiallisesti

  Kun aloitat viestin, haluat varmistaa, että se on ymmärrettävä. Kirjoita selkeästi ja asiallisesti. Käytä sujuvaa kieltä ja vältä lyhenteitä, elleivät ne ole yleisesti käytettyjä. Älä kirjoita liian pitkiä lauseita tai käytä monimutkaista kieltä. Muotoile viesti niin, että se vastaa tavoitettasi.

  Käytä tietoja, jotka liittyvät vastaanottajaan

  Kun lähetät viestin, yritä löytää aihe, joka liittyy vastaanottajaasi. Kysy mitä hän on viime aikoina tehnyt, tai kerro jotain itsestäsi, joka liittyy asiaan. Näin se tuntuu henkilökohtaiselta, ja saat vastaanottajan myös mukaan keskusteluun.

  Chattaile jatkossakin

  Kun olet aloittanut viestittelyn jonkun kanssa, yritä säilyttää yhteys jatkossakin. Voit lähettää viestejä, jotka ovat hieman henkilökohtaisempia, jotta syntyy eheämpi yhteydenpito. Muista kuitenkin, ettei ole kohteliasta olla liian tunkeileva.

  Olet nyt saanut muutaman vinkin siihen, miten voit aloittaa viestittelyn muiden kanssa helpommin. Tärkeintä on muistaa, että jokainen haluaa tulla huomioiduksi ja arvostetuksi. Kun aloitat viestittelyn asiallisesti ja ystävällisesti, voit luoda luottamuksellisen suhteen toisiin ihmisiin. Viestittely on helppo, kätevä ja nopea tapa pitää yhteyttä muihin, joten älä pelkää sitä, vaan tartu tilaisuuteen. Muista kuitenkin, että moni pitää myös ruudun toisessa päässä hetkittäin taukoa, joten kärsivällisyys on valttia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.