Miten Aloittaa Mindfulness

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3571

  +

  Miten aloittaa mindfulness?

  Mindfulness on harjoitus, joka auttaa meitä pysähtymään hetkeen ja olemaan läsnä omassa elämässämme. Se on keino huomata omat ajatuksemme ja tunteemme, hyväksyä ne ja oppia hallitsemaan niitä paremmin. Jos haluat aloittaa mindfulness-harjoittelun, tässä on muutamia vinkkejä.

  1. Aloita pienestä

  Mindfulness-harjoittelun ei tarvitse olla pitkä ja vaativa istuminen meditoiden. Aloita pienestä ja lisää harjoittelun kestoa vähitellen. Voit esimerkiksi istua rauhassa muutaman minuutin päivässä ja keskittyä hengitykseesi.

  2. Etsi sopiva paikka

  Valitse paikka, jossa voit keskittyä harjoitteluun rauhassa. Voit istua ristikkäin lattialla tai tuolilla, niin että selkäsi on suorassa. Varmista, että sinulla on riittävä valaistus ja hiljainen ympäristö.

  3. Keskity hengitykseen

  Yksi helpoimmista mindfulness-harjoittelun tavoista on keskittyä hengitykseen. Sulje silmäsi ja huomioi, miten ilma kulkee sisään ja ulos kehostasi. Älä kuitenkaan yritä muuttaa hengityksen tahdissa, vaan anna sen kulkea luonnollisesti.

  4. Havainnoi ajatuksiasi

  Mindfulness-harjoittelun tavoitteena on oppia huomaamaan omat ajatuksemme ja tunteemme. Kun huomaat ajatuksen kulkevan mielessäsi, älä tuomitse sitä tai yritä painaa sitä pois. Sen sijaan, hyväksy se osaksi omaa ajatusmaailmaasi ja palaa takaisin hengityksen seuraamiseen.

  5. Harjoittele säännöllisesti

  Paras tapa kehittää mindfulness-taitoja on harjoitella säännöllisesti. Yritä löytää oma rytmi, mikä sopii juuri sinulle. Voit esimerkiksi aloittaa muutaman minuutin harjoituksella aamuisin ja iltaisin.

  6. Tutustu mindfulness-sovelluksiin

  Jos tarvitset lisää ohjeita mindfulness-harjoittelemiseen, tai keinoja keskittymiseen, löytyy nykyään paljon sovelluksia, jotka tarjoavat apua harjoitteluun. Esimerkiksi ”Headspace” on suosittu mindfulness-sovellus, joka tarjoaa erilaisia meditaatioita ja harjoituksia.

  Yhteenveto

  Mindfulness tarjoaa meille keinon pysähtyä hetkeen ja olla enemmän läsnä elämässämme. Sen aloittaminen ei vaadi paljon vaivaa, mutta säännöllisyys harjoittelussa kasvattaa taitojamme. Löydä oma tapasi harjoittaa mindfulnessia, ja voit pian huomata sen positiivisen vaikutuksen omaan arkeesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.